İzmir'de ücretsiz aktarma kaldırıldı mı? İzmir'de toplu ulaşımda 90 dakika uygulaması devam ediyor mu?

İzmir'de ücretsiz aktarma kaldırıldı mı? İzmir'de toplu ulaşımda 90 dakika uygulaması devam ediyor mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 2008 yılından bu yana toplu ulaşımda kullanılan 90 dakika süreyle ücretsiz aktarma uygulamasının kaldırılmasına karar verdi. Ücretsiz aktarmanın kaldırılmasını istemeyen vatandaşlar, sosyal medyada #90DakikamaDokunma etiketi altında tepkilerini dile getirdi. 'İzmir'de ücretsiz aktarma ne zaman kaldırılacak?' sorusunun yanıtı merak edilirken, İBB'nin kararının mecliste oylanması gerekiyor.İBB meclisinin de kararı onaylaması durumunda İzmir'de toplu ulaşımda 90 dakikalık ücretsiz aktarma uygulamasını sona erecek. İşte, 'İzmir toplu taşıma ücret tarifesi ve yeni aktarma fiyatları'...

'İzmir'de ücretsiz aktarma kaldırıldı mı?', 'İzmir'de toplu ulaşımda 90 dakika uygulaması devam ediyor mu?', 'İzmir'de 90 dakika ücretsiz aktarma ne zaman kaldırılacak?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. 2008'den beri otobüs, metro, tramvay, tren, vapur gibi toplu ulaşım sisteminde ilk 90 dakika içerisinde ücretsiz aktarma uygulamasının sona erdirilmesi planlanıyor. İzmirli vatandaşlar sosyal medyada #90DakikamaDokunma etiketiyle tepkilerini dile getirirken, kent dışındaki vatandaşlar, 'İzmir ESHOT toplu ulaşım ücret tarifesi' ve 'İzmir yeni aktarma fiyatları'nı merak ediyor. Detaylar haberimizde...

İZMİR'DE 90 DAKİKA ÜCRETSİZ AKTARMA NE ZAMAN KALDIRILACAK?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen ve Plan, Bütçe ve Tüketici Komisyonu'na gönderilen önergenin kabul edilmesi durumunda, 90 dakika boyunca ücretsiz aktarma uygulaması eylül ayında sonlandırılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ağustos ayının ikinci meclis toplantısında toplu ulaşımla ilgili İzmirli vatandaşların tepkisini çeken bir karar alındı. Karara göre, İzmir'de toplu taşımada 90 dakika içinde yapılan ücretsiz aktarma iptal edilecek ve ücret alınacak. İlk iki aktarmadan 50'şer kuruş alınacak. İlk biniş ücreti ise 3,56'dan 3,46'ya düşürülecek.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILDI

2008'den bu yana uygulanan ücretsiz aktarmanın sona erdirilmemesi için İzmirli sosyal medya kullanıcılar Twitter'da kampanya başlattı. Vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i etiketleyerek tepkilerini dile getirdi.

#90DakikamaDokunma etiketi, Twitter'da en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İZMİR TOPLU ULAŞIM ÜCRET TARİFESİ

İzmir'de ESHOT'a bağlı otobüs, metro, tramvay, tren ve vapurda; tam bilet 3,56 TL'den satılırken, öğretmenler ve 60-64 yaş arasındaki yolcular da 3 TL'den yolculuk yapıyor. Öğrenciler ise 1,64 TL'den seyahat edebiliyor.

En son 1 Kasım 2019'dan güncellenen tarifede, 'Gittiğin Kadar Öde' uygulamasında tam bilet 3,26 TL, öğrenci bileti 1,44 TL, öğretmen binişi ve 60-64 yaş bileti 2,62 TL.

İki binişlik bilet uygulaması 9 TL karşılığında başlatılacak. Üç binişlik bilet fiyatı 13 TL, Beş binişlik bilet fiyatı 20 TL, 10 binişlik bilet fiyatı 38 TL olarak uygulanacak.

İZMİR'DE ÜCRETSİZ ULAŞIMDAN KİMLER FAYDALANIYOR?

Posta dağıtıcıları, 65 yaş üzeri vatandaşlar, TÜİK Kartı, Basın Kartı, Şehit Ailesi Kartı, Gazi Kartı, Engelli Kartı, Engelli Refakatçi Kartı sahipleri ve emniyet hizmetleri sınıfı personeli toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN