İzmir'deki BMC fabrikasında koronavirüs nedeniyle üretime ara verildi

İzmir'deki BMC fabrikasında koronavirüs nedeniyle üretime ara verildi

İzmir Pınarbaşı’nda bulunan ve 3 bin işçinin çalıştığı BMC Otomotiv fabrikasında 70 işçinin koronavirüse yakalanması nedeniyle üretime 1 hafta ara verildi.

Evrensel'e konuşan Türk Metal İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal, üretime tedbir amaçlı ara verildiğini söyledi. Öcal yaptığı açıklamada, “Net bir sayı yok. Çünkü ilk teste pozitif çıkan ikinci testte negatif çıkabiliyor. Hastanede yatan bir işçi yok, hepsi evlerinde karantinadalar. Sabah fabrika yönetim kurulu toplantısı yapıldı, orada da görüştük, tedbir amaçlı üretim bir hafta duracak. Fabrikadaki işçilerin tamamına test yapılacak sıkıntı yaşanmasın diye. Pozitif olmayanlarla 1 hafta sonra üretim yavaş yavaş başlayacak” dedi.

DAHA ÖNCE BMC'YE RAĞMEN TÜRK METAL KABUL ETMEMİŞTİ

Geçen hafta Evrensel’e konuşan BMC işçileri fabrikada 12 işçinin koronavirüse yakalandığını belirtmiş, bunu üzerine aradığımız BMC Kurumsal İletişim Departmanından yapılan açıklamada da vakalar kabul edilmiş ancak sayının 10’un altında olduğu söylenmişti.

BMC yönetiminin vaka olduğunu kabul etmesine rağmen Ege’de Son Söz isimli haber portalına açıklama yapan Türk Metal İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal BMC’de vaka olduğunu kabul etmemiş, “Başka fabrikalarda çok az üyemiz enfekte oldu. Ancak koca İzmir’de bile sayı 12 değil. İzmir’de fabrikalar en güvenilir yerler” demişti. Öcal’ın açıklamaları işçiler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN