İzmir’in Urla ilçesi açıklarında korkutan deprem (Türkiye'de son depremler)

İzmir’in Urla ilçesi açıklarında korkutan deprem (Türkiye'de son depremler)

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre İzmir’in Urla ilçesi açıklarında 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İzmir’in Urla ilçesi açıklarında 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 16.50’de Urla ilçesi açıklarında 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 14.8 kilometre derinliğinde oluştuğu bildirildi.

Deprem nedeniyle bir can ve mal kaybı yaşanmazken, sarsıntı Karaburun ve Foça ilçelerinde de küçük çaplı hissedildi.

TÜRKİYE SON DEPREMLER NE?

Türkiye'de ve dünyada her gün çok sayıda deprem meydana geliyor. Yeryüzündeki depremler her saniye gerçekleşmektedir. Bu depremlerin bir kısımı hiç hissedilmeyecek kadar küçük olur. Ancak teknoloji sayesinde depremin büyüklüğü ne olursa olsun kayıt altına alınebiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Türkiye'de son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini kayıt altına alıyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınabiliyor.

Türkiye'de yaşanan depremlerin nerede ve nasıl gerçekleştiğini, büyüklüğünü, şiddetini, depremin yerin kaç km derinliğinde gerçekleştiğini aşağıdaki linki tıklayarak öğrenebilirsiniz.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN