İzmit'te 'Pisa kulesi'ni andıran bina yıkılıyor

İzmit'te 'Pisa kulesi'ni andıran bina yıkılıyor

İzmit'te yamukluğu ile Pisa kulesini andıran bir apartman için yıkım kararı alındı.

İzmit Belediyesi, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan, yamukluğu ile Pisa kulesine benzeyen Önder Apartmanı için yıkım talimatı verdi.

TAHLİYE TALİMATI VERİLDİ

Son iki yılda İzmit Belediyesi tarafından 19 hasarlı binadan 4 tanesini bina sakinlerinin bildirmesi üzerine yıkıldı. Diğer binalar için de yıkım tespit çalışmaları yürüten İzmit Belediyesi, bina sakinlerinden mağduriyet yaşamamaları adına binaları tahliye etmelerini istedi. Kocaeli Adliyesi karşısındaki yamukluğu ile Pisa kulesini andıran hasarlı binayı da yıkıyor.

Kocaeli Valiliği 1999 Gölcük depreminden sonra İzmit’te ağır hasarlı olarak tespit edilen binaların yıkımı için İzmit Belediyesine tahliye kararında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN BİLGİLENDİRME

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyeye gelen kararla ilgili olarak tahliye kararı çıkan ağır hasarlı binalardaki ev sahibi ve kiracılarla bir araya gelip bilgilendirme yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN