Japonya'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı artıyor!

Japonya'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı artıyor!

Japonya’da yeni tip koronavirüs (corona virus) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 70’e, ülke genelindeki toplam vaka sayısı ise 2 bin 677’ye ulaştı.

İlk olarak Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi olarak nitelenen koronavirüs salgını, Japonya’da 3 kişinin daha hayatını kaybetmesine neden oldu.

Daha önce karantina altına alınan Diamond Princess adlı gemiden 1 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle, geminin yolcuları arasından yaşamını yitirenlerin sayısı 11’e yükseldi. Japonya’nın farklı eyaletlerinden de 59 kişi koronavirüse yenik düştü.

VAKA SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Japonya Sağlık Bakanlığı ve yerel hükümetlerin verilerine göre, ülkedeki toplam vaka sayısı ise 2 bin 677’ye ulaştı. Karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve mürettebatından enfekte olan 712 kişi dışında, ülke genelinde bin 965 kişi koronavirüse yakalandı.

BİNİ AŞKIN KİŞİ VİRÜSÜ YENDİ

Öte yandan şimdiye dek bin 27 kişinin iyileşerek tedavi gördükleri sağlık kurumlarından taburcu edildiği öğrenilirken, 70 kişinin sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN