Japonya'da koronavirüs vaka sayısı 2 bin 575'e yükseldi

Japonya'da koronavirüs vaka sayısı 2 bin 575'e yükseldi

Tokyo'da bugün tespit edilen rekor sayıdaki 68 koronavirüs vakası, Japonya'daki toplam vaka sayısını 2 bin 575'e çıkardı.

Dün ülke genelinde aynı gün içinde görülen 200 korona virüsü vakası ile rekor kıran Japonya'da, bugün de başkent Tokyo'dan kötü haber geldi. Japonya Sağlık Bakanlığı ve yerel hükümetlerin verilerine göre, bugün Tokyo'da 68 kişide korona virüsüne rastlandı. Başkentte aynı gün içinde kaydedilen en yüksek vaka sayısı olan 68 vaka, ülkedeki toplam vaka sayısını da 2 bin 575'e taşıdı. Daha önce karantinaya alınan Diamond Princess adlı geminin yolcu ve mürettebatından enfekte olan 712 kişinin toplam vaka sayısına dahil olduğu belirtildi.

TOKYO ÇAĞRIYI SÜRDÜRME KARARI ALDI

Artmaya devam eden vakalar karşısında, Tokyo yerel hükümeti bu hafta sonu için yaptığı "Evde kalın" çağrısını sürdürme kararı aldı. 12 Nisan'a dek süreceği öğrenilen çağrı uyarınca, yetkililer Tokyo sakinlerinden evlerinde kalmalarını ve acil durumlar haricinde dışarı çıkmamalarını istemeyi sürdürecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN