Kabine toplantısı ne zaman? Kısıtlamalar ve yasaklar kalkacak mı?

Kabine toplantısı ne zaman? Kısıtlamalar ve yasaklar kalkacak mı?

Türkiye’de koronavirüs salgınındaki vaka sayılarını en aza indirmek için alınan sokağa çıkma kısıtlaması, restoran, kafe ve lokantaların durumu ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Yapılacak Kabine toplantısında kısıtlama ve yasakların ele alınacağı söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında kafe, restoran ve lokantalar konusunun salgının seyrine göre ele alınabileceğini, durumun masaya yatırılacağını belirtmişti. Özellikle kafe, restoran ve lokanta işletmecilerinin gözü, kabine toplantısından çıkacak kararlarda…

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Son olarak 11 Ocak 2021’de Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ne zaman yapılacağına dair bir bilgi paylaşılmadı.

KISITLAMALAR VE YASAKLAR KALKACAK MI?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları ve uygulanan yasaklarla ilgili kararlar, salgının seyrine göre alınıyor. Bununla ilgili net bir bilgi bulunmasa da kabine toplantısında Kovid-19 aşılama sürecinin ele alınacağı söyleniyor.

RESTORAN VE KAFELER İÇİN YASAK KALKIYOR MU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin sunum yapmasının beklendiği Kabine toplantısında, kafe ve restoranlarla ilgili alınan kararların tekrardan masaya yatırılması bekleniyor.

kabine-toplantisi-ne-zaman-kisitlamalar-ve-yasaklar-kalkacak-mi.jpeg

NELER DEĞİŞEBİLİR?

- İlk etapta sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili saatlerin daraltılabileceği iddia ediliyor. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada yer aldığı öne sürülüyor.

- Koronavirüs pandemisinin seyrine bağlı, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler görüşülüyor.

- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen tedavi ve ameliyatlara tekrardan başlanabileceği konuşuluyor.

- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği iddia ediliyor.

- Kafe ve lokantaların belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği söyleniyor.

- Mart ayı itibarıyla okulların ikinci yarı yılında yüz yüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KAFE, RESTORAN VE LOKANTA AÇIKLAMASI

Lokanta ve kafelerin açılış tarihine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında bunun değerlendirmesini tekrarda ele alınacağını vurgulayarak, bazı edişeler taşıdığını ifade etti. Maalesef her ne kadar sıkı tutulacağına dair söz verilse de bunun ipinin kaçtığını kaydeden Erdoğan, şu anda salgındaki başarılı giden sürece dikkati çekerek, bunun tersine çevrilmesinden çekindiklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin sonunda eldeki verilere göre bir esneme yapılabileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN