Kadıköy Belediyesi de bazı ihaleleri iptal etti

Kadıköy Belediyesi de bazı ihaleleri iptal etti

Kadıköy Belediyesi, koronavirüs ile mücadele için bazı ihalelerini iptal etti.

Kadıköy Belediyesi, nisanda yapılması planlanan tamir, yenileme, asfalt gibi ihaleleri iptal ederek, bütçesini yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılımını önlemek amacıyla yaptığı hizmetlere ayırdığını açıkladı.

Kadıköy Belediyesinden yapılan açıklamada, 'Kadıköy İlçesi Yol, Kaldırım, Yağmur Suyu Kanalı, Tamir Bakım Onarım ve Yenileme İşi', 'Kadıköy Belediyesi Hizmet Binaları ve Kamu Binalarında Tadilat ve Onarım İnşaatı' ve 'Kadıköy İlçesi 2020 Yılı Plent Altı Asfalt ve Emülsiyon Alımı" ihalelerinin ayrılan ödeneklerde koronavirüs sebepli öngörülemeyen değişiklikler olabileceğinden iptal edildiği bildirildi.

"BİZİM ÖNCELİĞİMİZ YURTTAŞIMIZDIR"

Açıklamada görüşüne yer verilen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, şunları kaydetti:

"Şu anda çok zor ve öngörülemez bir dönemden geçiyoruz. Biz ilçe belediyesi olarak Kadıköylülere kendilerini güvende hissetmelerini, yalnız olmadıklarını göstermek için çalışıyoruz. Özellikle sokağa çıkmaları kısıtlanan yaş almış komşularımızın ihtiyaçlarını karşılamaya, onlara sıcak yemek hizmeti vermeye başladık. Zor durumda olan, bize ihtiyacı olan herkese yetişmeye çalışıyoruz. Bizim önceliğimiz yurttaşımızdır. Bu nedenle daha önceden duyurusuna çıkılan, ancak şu kritik dönemde elzem olmayan ihaleleri iptal kararı aldık. Bu zorlu günler geçtikten sonra aradaki farkı da hızlıca kapatarak bütün hizmetlerimizi eksiksiz sağlamaya devam edeceğiz."

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 356'ya, vaka sayısı ise 18 bin 135'e yükseldi.

BİR GÜNDE 79 KİŞİ ÖLDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'deki koronavirüs vaka ve ölü sayısına ilişkin güncel verilerini Twitter hesabından paylaştı. Son verilerine göre Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 79 kişi daha hayatını kaybetti.

Test sayısında da büyük artış gözlemlendi, yine dün açıklanan verilere göre son 24 saatte 18 bin 757 test yapıldı ve böylece 2 bin 456 yeni vaka tespit edildi.

415 HASTA TAMAMEN İYİLEŞTİ

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre, koronavirüs tedavisi gördükten sonra tamamen iyileşen hasta sayısı 415'e yükseldi. Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı ise bin 101'e oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN