Kadıköy Belediyesi'nin derbi tweeti Galatasaraylıları kızdırdı

Kadıköy Belediyesi'nin derbi tweeti Galatasaraylıları kızdırdı

Kadıköy Belediyesi'nin derbi günü attığı 'tweet'e Galatasaraylılar verdikleri gazete ilanıyla tepki gösterdi. İlanda, "Sergilenen yönetim katlanılamaz hale gelmiştir" denilmesi dikkat çekti.

Kadıköy Belediyesi'nin Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki derbi maçtan önce resmi Twitter hesabından paylaştığı iletiye, Kadıköy'de yaşayan Galatasaraylılar tarafından oluşturulan 'Kadıköy Sivil Galatasaray İnisiyatifi'nden tepki geldi.

Cumhuriyet gazetesine tam sayfa ilan veren Kadıköy Sivil Galatasaray İnisiyatifi, Kadıköy Belediyesi'nin, Fenerbahçe'nin resmi organı gibi tavır sergilediğini belirterek, seçmenlerinin en temel haklarını pervasızca umursamamaya devam ettiği savunuldu.

İlanda, Kadıköy Belediyesi'nin bir süreden bu yana sergilediği tavrın artık katlanılamaz hale geldiği belirtildi.

Kadıköy Sivil Galatasaray İnisiyatifi'nin Cumhuriyet gazetesine verdiği tam sayfa ilan şöyle:

"Kadıköy Belediyesi'nin, adeta bir spor kulübünün resmi organıymışcasına ortaya koyduğu tavır ve sergilediği yönetim artık iyice anlaşılmaz ve katlanılamaz hale gelmiştir.

Geçen hafta sonu oynanan ve Türkiye'de taraflı tarafsız her kesimin merakla takip ettiği Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde, Kadıköy Belediyesi gibi resmi bir kurumu, bir kulübün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma kendi sitesinden yer verecek kadar benimsediği görülen bu fanatik anlayışın tüm sporseverlerden büyük tepki gördüğü kamuoyunun malumudur.

Üstelik bu paylaşım, tarafgir ve yanlı anlayışın tek tezahürü olmayıp son yıllarda ilçede ikamet edenlerin yakinen tanık olduğu bu tür faaliyetler herkes tarafından gayet iyi bilinmektedir.

Kadıköy Belediyesi,yaklaşık 500 bin kişilik nüfusa sahip bu güzide ilçemizde farklı takımlara gönül vermiş sporseverlerin yaşadığını ve bunların hepsinin taraftarlık duygu ve seçimlerine saygı göstermek zorunda olduğunu iyice unutmuş gözükmektedir. Daha da vahimi, art arda imza attığı icraatlarıyla seçmenlerin en temel haklarını pervasızca umursamamaya da devam etmektedir.

Bu durum karşısında;

Kadıköy Belediyesi'nin 23.02.2020 tarihli saat 09.38'de @kadikoybelediye resmi Twitter hesabından yaptığı Fenerbahçe Spor Kulübü logolu #FenerinMaçıVar hashtag'li paylaşımı silmediği ve bununla ilgili kamuoyunu tatmin edici bir açıklama getirmediği taktirde; bu hususun farklı takımlara gönül vermiş Kadıköy sakinlerine yönelik açık ve net bir saygısızlık anlamına geleceğini belirtiriz. Ayrıca bu hususun, söz konusu tarafgir ve yanlı tutumu benimsemeyen ilçe sakinlerinin bundan sonraki ilk demokratik haklarının kullanımında belirleyici rol oynayacağını da kamuoyuna tüm açıklığıyla ve saygımızla bildirmek isteriz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN