Kadınlar 'challenge accepted' akımı ile meydan okuyor! Meral Akşener de katıldı

Kadınlar 'challenge accepted' akımı ile meydan okuyor! Meral Akşener de katıldı

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açılmasını protesto etmek, şiddet, taciz, eşitsizlik gibi konularda farkındalık oluşturmak için sosyal medyada 'challenge accepted' akımı başlattı. Kadınların siyah beyaz fotoğraflarını paylaştıkları akıma İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Akşener, sosyal medya hesabında yaptığı siyah beyaz fotoğraflı paylaşımda 'Hiçbir kadınımızın gülüşünün, hayallerinin, ışığının solmasına müsaade etmeyeceğiz' ifadelerini kullandı.

Tüm dünyada kadınlar arasında başlatılan ‘challenge cccepted’ yani meydan okuma hareketi büyüyor. Türkiye’de de kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin geri çekilmesi tartışmaları, kadın katliamları, şiddet ve eşitsizliğe karşı sosyal medya hesaplarından harekete geçti.

Şiddet, taciz, eşitsizlik gibi konulara farkındalık oluşturmaya çalışan kadınlar, sosyal medyada siyah beyaz fotoğraflarını paylaşarak ‘Kadın kadına destektir', 'Kadınlar güçlüdür’ mesajı verdi. Paylaşılan fotoğrafların altında İngilizce #ChallengeAccepted (Meydan okuma kabul edildi) etiketiyle 'Kadın dayanışması', 'İstanbul sözleşmesi yaşatır' paylaşımları yapılıyor.

Özellikle son olarak Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle tepkiler çığ gibi büyüdü ve challenge accepted akımı bir kadın hareketine dönüştü. Pek çok ünlü ismin destek verdiği harekette kadınlar şiddet, taciz ve eşitsizliğe karşı seslerini yükseltiyor.

MERAL AKŞENER DE KATILDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, sosyal medya hesabından kadına yönelik şiddetle ilgili olarak yaptığı paylaşıma #challangeaccepted ve #İstanbulSözleşmesiYaşatır hashtaglarını kullandı.

CHALLENGE ACCEPTED AKIMI NEDİR?

Özellikle pandemi nedeniyle evlerde kalınan süreçte kadına yönelik şiddet ve cinayetler arttı. Türkiye'de de var olan kadına yönelik şiddete bir tepki olaraksosyal medyada siyah beyaz fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. Burada amaç kadınların birbirlerini desteklemek, birlik olduklarını hissettirmek ve "kadın güçlüdür" mesajını vermek. Akıma katılan kadınlar, sosyal medyada siyah beyaz fotoğrafını paylaşarak, #sisterhood, #womenempowerment, #womensupportingwomen etiketleriyle birlik mesajları yayınlıyor. Ayrıca fotoğrafı paylaşan kişi, fotoğrafın altına kadın arkadaşını da etiketleyerek, meydan okumaya davet ediyor. Etiketlenen kişi de hem siyah beyaz fotoğrafını paylaşıyor, hem başka kadın arkadaşlarını etiketleyerek zincirleme olarak akıma katılım arttırılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN