Kaliforniya Üniversitesi hackerlara fidye ödedi

Kaliforniya Üniversitesi hackerlara fidye ödedi

Kaliforniya Üniversitesi'nden koronavirüs araştırmalarına ait verilere şifre koyan bilgisayar korsanlarına 1,1 milyon dolar fidye ödemek zorunda kaldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Kovid-19 ile mücadele kapsamında önemli araştırmalar gerçekleştiren Kaliforniya Üniversitesi (UCSF) kendilerine şantaj yapan bilgisayar korsanlarına (hacker) 1,14 milyon dolar fidye ödedi.

Netwalker isimli korsan grubu üniversiteye 1 Haziran'da gerçekleştirdikleri saldırıda araştırma verilerini şifreledi. Hackerlar üniversiteye verileri geri almak için kendilerine para ödemesini istedi. Çaresiz kalan UCSF fidyeyi ödemeyi kabul etti. Kaliforniya Üniversitesi yetkilileri, saldırı sürecinde daha fazla bilgisayarın ve veri setinin etkilenmesini engellemek için bilgisayarların fişini çekti. Ancak korsanlar yine de bazı verileri şifrelemeyi başardı.

Anaonim bir kaynağın yaşananlar konusunda bilgi verdiği BBC News, internetteki dark web (karanlık ağ) üzerinde yürütülen pazarlıkları takip etti. Habere göre siber güvenlik uzmanları, bilgisayar korsanlarının dünyanın dört bir yanında bu yolla para topladığını ve pazarlıkların da karanlık ağ üzerinde yapıldığını söylüyor. İnternetin gizli adresleri olarak tanımlanabilecek “karanlık ağ” (Dark web) kavramı giderek daha fazla duyuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN