Kandil simidi nasıl yapılır? İşte susamlısının tarifi ve malzemeleri

Kandil simidi nasıl yapılır? İşte susamlısının tarifi ve malzemeleri

Her kandil, ikramların vazgeçilmezi hâline gelen kandil simidi, evde de kolayca hazırlanabiliyor. Malzemelerini ve tarifini öğrenenler, sıcak, taze kandil simidini sevdiklerine ikram ediyor.

Müslümanlar için büyük önem arz eden kandil günlerinde hemen hemen her yerde gördüğümüz kandil simidi, mahlepli ve mahlepsiz olarak yapılıyor. Susamlı kandil simidi ise susamsızına göre daha çok tercih ediliyor. 

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

Kandil simidini dilerseniz mahlep kullanarak dilerseniz de mahlep kullanmadan da yapabilirsiniz. İki farklı kandil simidi tarifini sizler için hazırladık…

MAHLEPLİ MALZEMELER

Mahlepli kandil simidi tarifi malzemeleri arasında 125 gram eritilmiş tereyağı, 4,5 su bardağı un, 1 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1,5 çay bardağı sulu yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı mahlep, yumurta, 2 tatlı kaşığı şeker ve susam bulunur.

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Büyük bir kasede veya bir kapta kabartma tozu ve un dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Karışıma elenmiş unu az az koyup  kabartma tozunu da ekleyin ve güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar uğraşın. Yoğurmanız bittikten sonra 5 dakika bekletin. Bu sırada susam ve yumurtayı kaselere dökün. Elinizle hamura simit şekli verin ve önce yumurtaya batırıp ardından da susamla karıştırıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye teker teker dizin.

Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin. Soğuyunca sevdiklerinize servis edin. Afiyet olsun.

MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Ardından un ve kabartma tozu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle açıp çay bardağının ağzını kullanarak yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortalarını da şişe kapağı ile kesin. Ardından yumurta beyazına ve susama bulayın. 180 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

kandil-simidi-nasil-yapilir-iste-susamlisinin-tarifi-ve-malzemeleri.jpg

MALZEMELERİ

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

1,5 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

125 gram tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 çay kaşığı kabartma tozu

3 su bardağı un

Üzeri için:

1 yumurta beyazı

Susam

Çörek otu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN