Kanser haftasında uzmanlar uyardı: Pandemide daha çok arttı

Kanser haftasında uzmanlar uyardı: Pandemide daha çok arttı

Kovid-19 salgını sürecinde kanser daha fazla arttı. Türk Kanser Derneği Kurulu Başkanı Burak Duruman, bu artışının sebebini vatandaşların salgın korkusundan tarama yaptırmaması ve bu nedenle erken teşhise geç kalındığı şeklinde açıkladı.

Türk Kanser Derneği Kurulu Başkanı Burak Duruman, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada pandemi döneminde kanserin daha fazla artış gösterdiğini açıkladı. Duruman, artışın vatandaşların salgın döneminde tarama yapamaması olduğunu belirtti ve taramalara geç kaldıkça, 'erken teşhis hayat kurtarır' cümlesini kullanamadıklarını dile getirdi.

Basın toplantısında Türkiye'nin kanser karnesi de paylaşıldı. Toplantıya Onkoloji Uzmanı Uzman Dr. Esat Namal, Meme Cerrahisi Op. Dr. Hasan Murat Atay ve Şarkıcı Betül Demir de katıldı. 

'SAĞLIĞIMIZ ASLA BEKLEYEMEZ'

Duruman, “Hayatta her şey bekleyebilir ama sağlığımız asla bekleyemez. Pandemi döneminde kanser taramaları eksiksiz olarak yapılmalı ve onkoloji hastanelerine gidilmekten korkulmamalı. Son zamanlarda geç teşhislerle karşılaşıyoruz. Geçen sene yeni 250 bin vaka vardı ancak bu sene bu vaka sayısı ikiye katlanmış durumda" dedi.

'MUCİZE EVİ PROJESİ BİR MUCİZE'

Şarkıcı Betül Demir de Türk Kanser Derneği'ne özellikle destek olmaya gayret ettiğini belirterek, “Derneğin kurduğu mucize evi projesi gerçekten bir mucize. Müzisyen arkadaşım Emirhan Cengiz ile birlikte mucize evi için bir şarkı besteledik. Şarkının tüm gelirini Türk Kanser Derneği'ne ve yardıma muhtaç kanser hastalarına bağışlayacağız" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN