Karamalloğlu'ndan TÜİK'in açıkladığı verilere tepki: Gel de külahıma anlat bunu

Karamalloğlu'ndan TÜİK'in açıkladığı verilere tepki: Gel de külahıma anlat bunu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TÜİK’in açıkladığı verilere göre işsizlik oranının geçen yılın aynı ayına göre 0,9 puan düşerek yüzde 13,2 olmasına "Gel de külahıma anlat bunu" sözleri ile tepki gösterdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TÜİK'te 26 bölge müdüründen 10'unun Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alınmasına ilişkin "İktidar kendisine gelen rakamları doğru olanları yansıtmaktan ziyade işine gelen rakamları TÜİK gibi resmî kurumların terennüm etmesini istiyor" yorumunda bulundu.

Haftalık gündem toplantısında konuşan Karamollaoğlu, TÜİK’in açıkladığı mart ayı işsizlik rakamlarına göre işsizlik oranının geçen yılın aynı ayına göre 0,9 puan düşerek yüzde 13,2 olmasını ise "Gel de külahıma anlat bunu. İçinde bulunan insan bunu hissetmeyecek ama siz iktidar olarak bu rakamları gündeme getirip bunlar doğruymuş gibi mütalaada bulunacaksınız" sözleri ile değerlendirdi.

Karamollaoğlu, işsizliğin azalmadığı sürece iyiye giden bir ekonomiden bahsedilemeyeceğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"TÜİK’te 10 tane bölge müdürünün görevden alınmasını ne ile izah edeceğiz? İktidar kendisine gelen rakamları doğru olanları yansıtmaktan ziyade işine gelen rakamları TÜİK gibi resmî kurumların terennüm etmesini istiyor. Bizde oluşan kanaat bu. İşsizlik geçen ay mart ayına göre 13,2’ye düşmüş, 0,9 azalmış. Allahtan korkun, gel de külahıma anlat bunu. İçinde bulunan insan bunu hissetmeyecek ama siz iktidar olarak bu rakamları gündeme getirip bunlar doğruymuş gibi mütalaada bulunacaksınız. Ekonomimiz uçuyor şimdi. Neye göre?

Bizim ekonomide bir işin düzelip düzelmeme konusunda birkaç tane üzerinde durduğumuz konu var. Bunlardan bir tanesi işsizlik. Eğer işsizlik hakiki manada azalmıyorsa ekonominin iyiye gittiğini iddia etmek fuzuli olur. Biz bunun üzerinde durduğumuz için şimdi rakamlarla oynuyorlar. Bizdeki kanaat bu."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN