Karaman'da maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmayınca vaka sayıları arttı

Karaman'da maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmayınca vaka sayıları arttı

Karaman Valisi Fahri Meral, son 1 haftada maske kullanılmaması ve sosyal mesafeye uyulmaması nedeniyle il genelinde vaka sayılarının arttığını belirtti.

1 Haziran'dan itibaren başlayan normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Karaman Valisi Fahri Meral, ''Son bir haftadır maske kullanılmaması ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle vaka sayısında artışlar meydana geldi'' dedi.

Karaman’da bir hafta içerisinde vaka sayısında artış yaşandığını söyleyen Vali Meral, ”Son bir haftadır maske kullanılmaması ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle vaka sayısında arzu etmediğimiz artışlar meydana geldi. Bu nedenle pandemi sürecinde Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda toplu etkinliklerin yapılmaması ve belirlenen kurallara uyulması önem arz etmektedir” dedi.

"ŞİMDİ ÇOK DAHA DUYARLI VE TEDBİRLİ OLMALIYIZ"

Salgınla mücadelede vatandaşlara rehavete kapılmamaları uyarısında bulunan Vali Meral, ”Yeni dönem, en az önceki dönem kadar önemli. Yeni dönemde de dikkatli davranmaya, alınan tedbirlere uymaya devam etmemiz gerekiyor. Salgınla mücadele asla rehavete kapılmayı, tedbirleri bırakmayı kabul etmiyor. Tam tersine şimdi bütün Karaman olarak çok daha duyarlı ve tedbirli olmalıyız” ifadelerine yer verdi.

1 Haziran itibarıyla işletmelerini açan işverenlere de çağrıda bulunan Vali Meral, şu ifadeleri kullandı: ”Maske kullanımı, sosyal mesafe, el temizliği… Bu üç kural kontrollü sosyal hayatın vazgeçilmez tedbirleridir. Bu kapsamda faaliyete başlayan bütün iş yerlerine de büyük sorumluluk düşüyor. Her işyeri, kuralları eksiksiz olarak uygulamalıdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN