Karantina uygulaması hafifletilen Çin'de insanlar açık alanlara akın etti

Karantina uygulaması hafifletilen Çin'de insanlar açık alanlara akın etti

Koronavirüs salgının ilk görüldüğü ülke olan Çin’de virüs salgınının yavaşlaması nedeniyle alınan karantina önlemleri hafifletilmeye başlandı. Bazı turistik alanların yeniden ziyarete açıldığı ülkede binlerce insan alanlara akın etti.

Ülke basınında yer alan haberlere göre insanlar parkların yanı sıra rıhtım ve lokantalara da yoğun ilgi gösterdi. Şanghay’da bulunan Bung rıhtımı, yasağın kalkmasının ardından büyük bir ziyaretçi kitlesine maruz kaldı. Restoranlar ise kalabalık nedeniyle sadece rezervasyonu olan insanları kabul ettiler.

Çin’in devlet medya kuruluşu olan Global Times’da Anhui eyaletinde yer alan Huangşan dağ parkına ziyarete giden binlerce insanın görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde turistik alanda bulunan yüzleri maskeli binlerce insan görülüyor.

İnsanların akın ettiği Huangşuan dağ parkının kapasitesi ise parkın açılmasından dakikalar sonra doldu. Çin yönetiminden yapılan açıklamada parkın kapasitesinin 07:48’de dolduğu açıklanırken, kapasitenin dolmasının ardından parka daha fazla ziyaretçi kabul edilmedi.

“ÇİN HENÜZ SONA YAKLAŞMADI, YENİ BİR AŞAMAYA GİRİLDİ"

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin baş epidemi uzmanı Zeng Guang, perşembe günü yaptığı açıklamada küresel salgının büyümeye devam ettiği bu günlerde Çin’in henüz salgından kurtulmadığını, yeni bir aşamaya girdiğimi söyledi.

Yeni vaka sayılarının azaldığını açıklayan Çin yönetimi, geçici olarak imalat ve hizmet sektörlerinin yeniden çalışmaya başlaması kararını aldı. Bunun yanında karantina uygulamasının kaldırılan bazı önlemleri, erken olması dolayısıyla yeniden uygulanmaya başlandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan sinemalardan 600 tanesi, geçtiğimiz günlerde salgının yavaşlaması nedeniyle açılmıştı. Ancak 10 gün sonra Çin yönetimi bu karar için erken olduğunu açıklayarak sinemaların yeniden kapatılmasına karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN