KARAR 4 yaşında: Zor zamanda gazetecilik

İnsanlar bilhassa belirli yaşlardan sonra doğum günlerinde zıt duygular içinde olurlar.

Bir taraftan bize bahşedilen bu hayatın güzellikleri için şükran hissiyle beraber mutluluk. Öbür yanda yaş ilerliyor diye hüzün. Ama çocuklar için geçerli değil tabii bu. Çocuklar bir an önce büyümek isterler, büyümekten dolayı mutlu olurlar doğum günlerinde.

Karar gazetesi de hiç değilse mesleki manada bizim çocuğumuz ve henüz dördüncü yılını doldurmuş olduğuna göre yaş itibarıyla da çocuk sayılır. (Balık burcu)

Dolayısıyla gazetemizin doğum gününün de safi neşe ve mutluluk içinde idrak edilmesi gerekir. Ne var ki öyle olmuyor.

Bir yandan mutluyuz, sevinçliyiz. Bir yandan da hüzünlü, hatta biraz da öfkeli.

Mutluluğumuzun sebebi açık. Gazetecilik mesleğini evrensel standartlar içinde yapma amacından başka düşüncesi olmayan bir grup gazetecinin ellerinde dünyaya gelen gazetemiz sağlık ve afiyet içinde dört yaşını doldurdu, bugün itibarıyla beşinci yaşından gün almaya başladı.

Üstelik bu kadar kısa süre içinde Türkiye’nin en önemli medya markalarından biri haline geldi. ‘Türkiye’nin en büyük yazar kadrosu’ gündemdeki olaylara özgün ve farklı bakış açıları getiren yorumlarıyla, analizleriyle gazete okurunun ihtiyaç duyduğu fikir ikliminin gıdasını üretti.

***

Gündem belirleyen, ne dediğine bakılan, itibarlı bir gazete Karar. Sayfalarında çok farklı görüşlerin serbestçe ifade edilebildiği bir özgürlük adası… Her gün yüzbinlerce kişinin internet üzerinden takip edip okuduğu haberlerimiz ve köşe yazılarımız sosyal medyada ve internet sitelerinde en çok paylaşılan metinler durumunda.

Hem nitelik hem de nicelik olarak sıralamalarda en üstlerdeyiz. Okura ulaşma rakamları itibarıyla internet sitemiz gazete internet siteleri arasında ilk 10 içinde. Türkiye’deki bütün internet siteleri içinde ilk 50’de...

Bütün bunlar bu doğum gününü neşeli geçirmemizi gerektiren hususlar...

Ama bir de maalesef bizi hüzünlendiren bir başka tablo var.

Biz bu yola bağımsız ve mesleki anlamda kaliteli bir medyaya ihtiyaç olduğunu gördüğümüz için çıktık. ‘Kimsenin adamı değiliz ve kimsenin adamı olmayacağız’ dedik... Allah’a şükürler olsun, dört yıl sonra aynı yerdeyiz. Kimsenin adamı değiliz.

Ancak ne yazık ki ülkemizin mevcut siyasi ve toplumsal şartları bilhassa gazetecilik gibi bir mesleğin bağımsız bir yapı içinde sürdürülmesine çok uygun değil.

***

‘Kimsenin adamı olmamanın’, yani hiçbir zümrenin, partinin, grubun kontrolüne girmeden ayakta kalabilmenin bedeli var bu ülkede. KARAR.’ı ilk günden itibaren bağımsız gazeteciliğe duyulan hasretle kucaklayıp benimseyen okuyucularımızın desteğiyle bu zor işi başardık. Ancak özellikle belirli bir geleneğin içinden gelen yazar kadrosuna sahip bir gazetenin bağımsız bir yapıda olmasına tahammül gösterilmedi. İftiralar, hakaretler, tehditler, algı operasyonları... Ve ilan-reklam ambargosu...

KARAR hiçbir şeyden yılmadan yoluna devam etti etmesine ama son derece kısıtlı imkanlarla yürümek mecburiyetinde kaldık.

Yine de ümidimizi hiç kaybetmedik, bu ülkenin mayasına inancımızı koruduk ve bugünlere ulaştırdığımız bu gazeteyi milli değerlerimizin, demokrasimizin ve hukuk idealimizin bayrağı olarak daha da yükseltmenin kararlılığı içinde beşinci yılımıza girdik.

2016 Mart’ında ‘Türkiye’nin en iyi gazetesi’ olmak hedefiyle yola çıkmış olan KARAR. Allah’ın izniyle ve okuyucularının desteğiyle amacına ulaştı, temennimiz o ki bu niteliğiyle nice yıllara da ulaşsın!

YORUMLAR (75)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
75 Yorum