Aleyna Tilki kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne mezunu? İşte hayat hikayesi

Aleyna Tilki kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne mezunu? İşte hayat hikayesi

14 yaşında katıldığı 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasında söylediği şarkılarla dikkatleri üzerine çeken Aleyna Tilki, müziğin ardından sanat hayatına oyunculuğu da ekledi. 21 yaşında 'İşte Bu Benim Masalım' dizisinde başrol oynayan ünlü şarkıcı, açıklamalarıyla zaman zaman eleştiri konusu olsa da geniş hayran kitlesine sahip. İşte, Aleyna Tilki biyografisi...

Türk pop müziğin parlayan yıldızı Aleyna Tilki, verdiği bir röportajda, 2016 yılında çıkardığı 'Cevapsız Çınlama' şarkısını yayınlayana kadar hiç pop şarkı söylemediğini, hayalinde alternatif müzik yapmak, rock, caz ve opera söylemek olduğunu dile getirdi.

Lisede psikoloji ve sahne sanatlarıyla yolunu çizmeye başladığını ifade eden başarılı şarkıcı, "Sahnede olmaktan çok büyük keyif alıyordum ve beni etrafımdakilerden ayıran bir ruh olduğunu hissediyordum. Bunu üstünlük olarak değil bir özellik olarak söylüyorum. Benim olayım sadece müzik değil benim olayım sanat. Hedeflediğim şey star olmak değil sanatkar olmak. Hayatım boyunca bu hedef için bir şeyler yapmak istiyorum" dedi.

ALEYNA TİLKİ'NİN ANNESİ BABASI KİM?

Aleyna Tilki'nin geçtiğimiz yıllarda babası Mehmet Tilki'den boşanan annesi Havva Öztel, Instagram hesabından kendisine yapılan bir yoruma tepki gösterdi. Takipçilerinin yönelttiği soruları yanıtlayan Havva Öztel, "Çocuklarının başarısının arkasına saklanmak nasıl?" sorusuna, "Kafanı k...ında mı taşıyorsun? Çocuklarımın başarısının arkasına neden saklanayım? Bilakis onları başarısı benim gururum benim başarım yetiştirdiğim çocuklar. Şundan emin olabilirsiniz onların karşısında her zaman başarılı bir anne örneği olmuştur" yanıtını verdi.

ALEYNA TİLKİ'NİN HAYATI

28 Mart 2000 tarihinde Konya'da dünyaya geldi. Aleyna Tilki aslen Trabzon Ofludur. 'Ayça' adında bir kız kardeşi vardır.

Annesi, bir özel kız öğrenci yurdu işletiyor. Babası askeriyede memur. Babasının işi dolayısıyla 4 yaşındayken Konya'dan İzmir'e taşındı, 10 yaşından sonra da ailesiyle İstanbul'a yerleşti.

Annesi ile babası 10 Ocak 2018 tarihinde boşandı.

Aleyna Tilki, çocukken bale eğitimi aldı, 7 yıl voleybol oynadı. Genç yaşta psikolojiyle ilgilendi. 8 yaşındayken İzmir'de yerel bir televizyon kanalının şarkı yarışmasına katıldı.

Hacı Hatice Bayraklı Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Üniversiteye gitmek yerine müzik sektörüne girerek alaylı olarak kendini geliştirmeyi tercih etti.

2014 yılında 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasına katıldı ve güçlü sesiyle kısa sürede beğeni topladı.

2016 yılında 'Cevapsız Çınlama' adlı ilk single şarkısını online müzik platformlarında yayınladı.

2019 yılında Yıldız Tilbe'nin 'Yalnız Çiçek' adlı şarkısına 'cover' yaparak kendi tarzıyla seslendirdi. Aynı yıl müzik eğitimi için ABD'ye giden Aleyna Tilki, dünyanın prestijli müzik şirketlerinden biri olan Warner Music ile anlaşma imzaladı.

2021 yılında dijital platform Exxen'de 'İşte Bu Benim Masalım' adlı dizide ilk kez oyunculuk deneyimi yaşadı. Aynı yıl Dua Lipa, Sarah Hudson ve Coffee'nin sözlerini yazdığı; Diplo, King Henry ve Jr. Blender'ın bestelediği 'Retrograde' adlı ilk İngilizce şarkısını yayınladı.

ÖZEL YAŞAMI

2000 doğumlu olan Aleyna Tilki, 2023 yılı itibarıyla 23 yaşındadır ve bekardır.

Aleyna Tilki 1.75 metre boyunda, 59 kilo ve koç burcudur.

Galatasaray taraftarıdır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @aleynatilkiofficial, Twitter'da @aleynatilki, Facebook'ta @aleynatilki, Youtube'da @aleynatilki kullanıcı adıyla yer almaktadır.

aleyna-tilki-instagram-fotograflari.jpg

ALEYNA TİLKİ ŞARKILARI

2016 - Cevapsız Çınlama (Emrah Karaduman ile birlikte)
2017 - Sen Olsan Bari
2018 - Yalnız Çiçek
2018 - Dipsiz Kuyum
2018 - Sevmek Yok
2019 - Nasılsın Aşkta
2020 - Yalan
2020 - Bu Benim Masalım
2021 - Retrograde
2021 - Bi Kapışma Var Şimdi
2021 - Nehir
2021 - Trol (Ayça Tilki ile birlikte)
2021 - Kabus
2021 - Sır
2021 - Real Love (Dillon Francis ile birlikte)
2022 - Sen Affetsen Ben Affetmem
2022 - Take It or Leave It
2022 - Aşk Ateşi
2022 - Diamonds (Jubël ile birlikte)

ALEYNA TİLKİ DİZİLERİ

2021 - İşte Bu Benim Masalım

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN