Cenap Aşcı kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Cenap Aşcı kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Üniversite eğitimini siyasal bilgiler ve yönetim bilimleri üzerine alan Cenap Aşçı, çeşitli devlet kurumlarında görev aldıktan sonra 28 Ağustos 2015 - 24 Kasım 2015 tarihleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yaptı. 2019-2021 yılları arasında kayyum olarak atandığı Türk Hava Kurumu'nda (THK) başkan olarak görev aldı. İşte, Cenap Aşçı'nın hayatı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ulaşım hizmeti veren Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüğü'nde (EGO) genel müdür yardımcılığı yapan Cenap Aşçı, 2011 yılında Gümrükler Genel Müdürlüğü'nde önce genel müdür yardımcılığı ve daha sonra genel müdür görevlerinde bulundu. 2015 yılında ise 3 ay süreyle Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı.

CENAP AŞÇI İSTİFA ETTİ Mİ?

Türkiye'de yaz aylarında orman yangınları sırasında düğüne gittiği açıklayan ve sonrasında 1 Eylül 2021 tarihinde Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanlığı görevinden istifa eden Cenap Aşçı'nın istifası 15 Aralık 2021 günü kabul edildi.

thk-kayyum-heyeti-baskani-asci-aanin-yilin-fotograflari-oylamasina-katildi-f495e87.jpg

CENAP AŞÇI'NIN HAYAT HİKAYESİ

1 Mart 1967 tarihinde Aksaray'da dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 54 yaşındadır.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ABD'de Boston Üniversitesi Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı'nda yaptı.

1989 yılında Gümrük Müfettiş Yardımcılığı, 1993 yılında Gümrük Müfettişliği, 2000 yılında Gümrük Başmüfettişliği görevlerinde bulundu.

Cenap Aşcı; Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gümrükler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, EGO Genel Müdür Yardımcılığı, Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Gümrük Rapor Okuma Komisyonu üyeliği, Gümrükler Genel Müdür Yardımcılığı, Gümrükler Genel Müdürlüğü ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

Kasım 2015 genel seçimleri öncesi kurulan seçim hükümetine Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak bağımsız olarak atandı.

31 Mart 2016 tarihinde Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

16 Ekim 2019 tarihinde yönetim kurulu üyelerinin birçoğunun ayrılması dolayısıyla mahkeme tarafından Türk Hava Kurumu'na (THK) kayyum atandı. Kayyum heyeti başkanı olarak o tarihten beri THK Başkanlığını yürüten Cenap Aşçı, 6 Eylül 2021 günü görevinden istifa etti fakat istifası 15 Aralık 2021 tarihinde kabul edildi.

Temmuz 2021'de Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınları sırasında THK uçaklarını etkin kullanmadığı ve canlı yayında yaptığı "Düğündeydim" açıklamaları, kamuoyunda eleştirilere neden oldu.

Cenap Aşcı, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN