Deniz Uğur kimdir, kaç yaşında, nereli, kaç kez evlendi? İşte hayat hikayesi

Deniz Uğur kimdir, kaç yaşında, nereli, kaç kez evlendi? İşte hayat hikayesi

Annesi balerin, babası opera sanatçısı olan Deniz Uğur, oyunculuk deneyiminin ardından ailesinden ilham alarak önce roman yazmak, daha sonra film çekmek istiyor. İlk eşi İsmail Hakkı Sunat'ı acı bir olaya kurban veren Deniz Uğur, zor dönemi otizmli oğlu Engin Deniz Sunat'ın sevgisiyle atlattı. İşte, Deniz Uğur biyografisi...

Yeşilçam'ın kült oyuncularından Hülya Koçyiğit'in 'Film Gibi Hayatlar' programına 2020 yılında konuk olan Deniz Uğur, hayatıyla ilgili özel açıklamalarda bulundu. Eşi İsmail Hakkı Sunat,13 Temmuz 2004 tarihinde yüksek ses yüzünden tartıştığı komşusu tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü. Asperger sendromlu oğlu Engin Deniz Sunat'tan "Meleğim" sözüyle bahseden ünlü oyuncu, "Bu tip çocukların en önemli özelliği yalan söylemiyorlar. O ve ikizlerim bana güç veriyor" dedi.

deniz-ugurun-esi-ismail-hakki-sunat-nasil-oldu.jpg
Deniz Uğur ve İsmail Hakkı Sunat

DENİZ UĞUR'UN ÇOCUĞU ENGİN DENİZ'İN HASTALIĞI NE?

İlk eşi İsmail Hakkı Sunat'ı acı bir olaya kurban veren Deniz Uğur, "Sosyal olarak bu konularda sesimizi duyuruyoruz. Bireysel silahlanmaya karşı bir duruşumuz var. Sosyal projelerde yer alıyoruz. Bireysel silahlanmamın da ötesinde şiddet çok tehlikeli" dedi.

Oğlu Engin Deniz Sunat'ın, o dönem kendisini hayata tutunmasında büyük rol oynadığını belirten Deniz Uğur, "Benim dünya güzeli bir meleğim vardı. Engin Deniz otizmli. Zaten beni takip edenler biliyordur. Daha doğrusu asperger sendromu, otizm skalasının içine giren bir durum. Ve hep özel eğitim aldı. Destek eğitimler aldı. Çok küçük yaşında yani ben bunu keşfettiğim yaşından itibaren özel eğitimler aldı. Ve hakikaten çok iyi bir seviyeye geldi" diye konuştu.

ÖNCE ROMAN SONRA FİLM

Köklü bir aileden gelen Deniz Uğur, aile üyelerinin kendisine ilham verdiğini söyleyerek bu hikayeleri roman formatında yazmak istediğini ifade etti. Ünlü oyuncu ailesinin hikayesini şöyle anlattı: "Dedem 2. Abdülhamid'in kızı tarafından büyütülüyor. Ve eğitimini yurt dışında, Avrupa'da yapıyor. O sırada İsviçreli anneannemle orada tanışıyor. Birbirlerine aşık oluyorlar. Cumhuriyet'in ilanından önce Türkiye'ye dönüyorlar. Dedem burada çalışmaya başlıyor ve 5 çocukları oluyor.

Babam tarafım da muazzam bir sülale. İşte o bütün Neveser Kökdeş, Melek Kobra, Muhlis Sabahattin, Keriman Halis... Osmanlı Sarayı'ndan geçen çok değişik bir öykü. Bu hikayeler bana çok ilham veriyor. Ben bunu bir roman formunda gerçekten yazmak istiyorum. Bunun ardından sinemaya uyarlanması da mümkün olacaktır."

deniz-ugurun-otizmli-cocugu.jpg
Engin Deniz Sunat ve Deniz Uğur

DENİZ UĞUR'UN HAYATI

17 Ekim 1971 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Deniz Uğur aslen Ankaralıdır.

Opera sanatçısı Mete Uğur ile balerin Suna Uğur'un tek çocuğudur. Deniz Uğur'un babasının babası, Mustafa Kemal Atatürk'ün sınıf arkadaşıdır; büyük dedesi Mısır Valisi Hurşid Ahmed Paşa, Osmanlı İmparatorluğu döneminde sarayda önemli mevkilerde bulunmuştur; babaannesi, 2. Abdülhamid'in Başmabeyincisi İhsan Bey'in kızıdır; öte yandan Türkiye'nin ilk dünya güzeli seçilen Keriman Halis Ece ile ve ünlü besteci Muhlis Sabahattin Ezgi ile uzaktan akrabadır.

Deniz Uğur'un annesinin babası Nadir Bayer, Osmanlı sarayında 2. Abdülhamid'in kızı Naime Sultan'ın himayesinde büyümüştür. Nadir Bayer'in İsviçreli eşi ise, Oscar ödüllü 'The Tin Drum' filminin başrol oyuncusu David Bennent, Anne Bennent'in kuzenidir, ayrıca ünlü dansçı Diane Mansart ile uzaktan akrabadır.

deniz-ugur-evli-mi-sevgilisi-var-mi.jpg
Deniz Uğur

Deniz Uğur, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ise 1995 yılında aynı üniversitede tiyatro üzerine yaptı.

Mezuniyetinden önce Kenter Tiyatrosu'nda 'Görünmeyen Dostlar' adlı oyunda Şükran Güngör ve Kadriye Kenter ile başrol oynayarak profesyonel tiyatro hayatına başladı.

1996 yılında Nevra Serezli ve Cihan Ünal ile başrolü paylaştığı 'Çetin Ceviz' adlı Fransız komedisinde yer aldı. 1997 yılında 9. Ankara Film Festivali'nde 'Bir Erkeğin Anatomisi' filmindeki rolü ile 'Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu' ödülünü aldı.

Sinema ve tiyatroya bir süre ara veren Deniz Uğur, 2014 yılında başrolünü Engin Alkan ile paylaştığı 'Huysuz' müzikalindeki performansıyla, o yıl müzikal dalı açılmadığı halde Afife Tiyatro Ödülleri'nde aday gösterildi. 2015 yılında Oktay Kaynarca ile başrolünü paylaştığı 'Guguk Kuşu' oyununda Yıldız Kenter ve Haldun Dormen gibi usta isimler tarafından ayakta alkışlandı.

Deniz Uğur, oyunculuğunun yanı sıra köşe yazarlığı, şarkı sözü, roman ve senaryo yazarlığı da yaptı.

deniz-ugurun-cocuklari.jpg
Mina Deniz Muhtar, Deniz Uğur, Poyraz Deniz Muhtar

ÖZEL YAŞAMI

1971 doğumlu olan Deniz Uğur, 2022 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

1997 yılında evlendiği tiyatro oyuncusu İsmail Hakkı Sunat'ı, komşusunun silahlı saldırısı sonucu 2004 yılında kaybetti. Bu evliliğinden asperger sendromlu 'Engin Deniz' (d.1998) adında bir çocuk dünyaya getirdi. 2007-2010 yılları arasında gazeteci Reha Muhtar ile birliktelik yaşadı fakat evlenmedi. Bu ilişkisinden 2009 yılında 'Mina Deniz' ve 'Poyraz Deniz' adlarında ikiz kızları oldu. Deniz Uğur, 2021 yılında oyuncu Erdinç Gülener ile evlendi.

Deniz Uğur 1.67 metre boyunda, 56 kilo ve terazi burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @denizugur4real, Twitter'da @DenizUgurTweets kullanıcı adıyla yer almaktadır.

DENİZ UĞUR DİZİLERİ

1993 - Yaz Evi
1998 - Güldüren Cazibe
1999 - Kurtlar Sofrası
2000 - Yalan Dünya
2001-2002 - Benimle Evlenir misin?
2004 - Zümrüt
2005 - Yağmur Zamanı
2006 - Sahte Prenses
2006 - Hayatım Sana Feda
2007 - Ertelenmiş Hayatlar
2007 - Baba Oluyorum
2008 - Paramparça Aşklar
2011 - Adını Feriha Koydum
2012 - Emir'in Yolu
2013-2014 - Umutsuz Ev Kadınları
2015 - Kara Kutu
2015 - Aşk Zamanı
2017 - Kırgın Çiçekler
2018 - İnsanlık Suçu (Emel Gökdemir)
2019-2020 - Zalim İstanbul (Seher Yılmaz)
2021 - Kırmızı Oda (Azra) (Konuk Oyuncu)
2021-2022 - Börü 2039

DENİZ UĞUR FİLMLERİ

1996 - Bir Erkeğin Anatomisi
2000 - Mert Ali 1-2
2001 - Bana Şans Dile (Yurdanur)
2012 - Bu Son Olsun
2014 - Gulyabani
2015 - Detay
2023 - Demir Kadın: Neslican

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI

1993 - Görünmeyen Dostlar
1995 - Çetin Ceviz
2013-2014 - Huysuz Müzikali
2015 - Guguk Kuşu
2015-2016 - Frankenstein

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN