İrem Sansak kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte biyografisi

İrem Sansak kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte biyografisi

Okuduğu meslek lisesinde halkla ilişkiler ve reklamcılık eğitim aldıktan sonra üniversitede radyo-TV sinema bölümünden mezun olan İrem Sansak; TGRT Haber, Fox TV, A Haber, ATV, Haber Global ekranlarında spikerlik yaptı. İşte, İrem Sansak biyografisi...

Üniversite mezuniyetinin ardından bir süre okullarda medya okuryazarlığı dersleri veren İrem Sansak, daha sonra diksiyon ve spikerlik eğitimi alarak televizyon ekranlarında boy göstermeye başladı.

Ünlü spiker, verdiği bir röportajda, "Bale geçmişim var baleyi bıraktıktan sonra da pilatese başladım. Spor hocamın yardımıyla aletli pilates yapıyorum. Stresli bir işimiz var topuklu ayakkabılar üzerinde saatlerce yayın yaptığımız oluyor sağlıklı olmak ve rahatlamak adına spor bizim için önemli" diye konuştu.

irem-sansak-haber-global.jpg

İREM SANSAK'IN HAYAT HİKAYESİ

26 Mayıs 1988 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İrem Sansak aslen Kafkas göçmenidir.

İstanbul'da Azaphan Anadolu İletişim Meslek Lisesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun oldu. Önlisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Radyo ve Televizyon Yayıncılığı bölümünde, lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünde tamamladı.

Mezuniyetinin ardından Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde pedagojik formasyon alarak öğretmenlik diplomasına sahip oldu. Stajyer öğretmenliğini Kocaeli'de bir ortaokulda tamamladı. 1 yıl öğretmenlik yapan İrem Sansak, 8. sınıf öğrencilerine medya okuryazarlığı dersleri verdi.

Çocukluk yıllarında bale ile ilgilendi, modern dans ve tiyatro eğitimleri aldı. Eski TRT spikeri Rana Elik'ten diksiyon, Can Gürzap ve Arsen Gürzap çiftinin kurucusu olduğu 'Dialog Anlatım İletişim'de spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı.

2004-2005 yılları arasında lise stajını TGRT Haber TV'de yaptı.

İrem Sansak, kariyeri boyunca Fox TV, A Haber, ATV ve Haber Global ekranlarında boy gösterdi.

2006-2008 yılları arasında Fox TV'de haber merkezinde editörlük yaptı.

2009 yılında ATV kanalında haber merkezinde muhabirlik yaptı. 'Haber Önü 5 Dakika' programını hazırlayıp sundu. Aynı medya grubuna ait A Haber'de dış haberler, saha muhabirliği yaptı. Aynı kanalda 'Mutfaktayız' adlı yemek programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. İzleyicilere, Türk ve dünya mutfaklarından farklı lezzetleri şefler aracılığı ile tanıttı.

2020-2021 yıllarında Haber Global ekranlarında hafta sonu günleri haber bültenleri sundu.

2023 yılında Sözcü TV'nin ekran yüzlerinden biri oldu.

irem-sansak.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1988 doğumlu olan İrem Sansak, 2023 yılı itibarıyla 35 yaşındadır ve bekardır.

'Gofret' adında bir köpeği vardır.

İrem Sansak 1.64 metre boyunda, 52 kilo ve balık burcudur.

İyi seviyede İngilizce konuşabilmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @iremsansak kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN