A,B,C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi almak isteyenlere dikkat! İş güvenliği uzmanlığı belgesi alma şartları

A,B,C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi almak isteyenlere dikkat! İş güvenliği uzmanlığı belgesi alma şartları

A,B, C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi nedir? Kimler A, B ve C sınıfı iş güvenliği belgesi alabilir? Tüm detaylar haberimizde yer almaktadır. İşte ayrıntılar.

A, B, C sınıfı iş güvenliği sertifikaları nelerdir ve nasıl alınır? Sorular merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Bu yazımızda sizlere A, B, C Sınıfı iş güvenliği belgelerinin detaylı bir özetini vereceğiz.

İş güvenliği uzmanı; (C) düşük tehlike seviyelerinde çalışmak, (B) hem düşük hem de tehlikeli seviyelerde çalışmak ve (A) tüm tehlike seviyelerine sahip iş yerlerinde çalışmak sertifikasına sahiptir.

iş güvenliği

A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ BELGESİ

İş sağlığı ve güvenliği konusunda en az 3 yıl denetim yapmış bir müfettişin talebi üzerine,

- Genel Müdürlük ve bağlı kuruluşlarında en az 8 yıl iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışmış iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının talebi üzerine,

- İş güvenliği uzmanları ile birebir anlaşmalı eğitim kurumları tarafından düzenlenen iş güvenliği beceri eğitim programlarına katılmak ve B Sınıfı iş güvenliği sertifikasına sahip olmak, 5 yıldan fazla görev yapanlara A Sınıfı iş güvenliği mesleki bilgi sınavı yapılır. Mühendisler veya Teknisyenler Genel Müdürlüğü tarafından başarı olanlara verilir. 

B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ BELGESİ

- Genel Müdürlük ve bağlı kuruluşlarında en az 3 yıl çalışmış olan iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının talebi üzerine,

- B seviyesi iş güvenliği uzmanlığı eğitiminin uygulamalı bölümünü tamamlayan İş Sağlığı ve Güvenliği alanında doktora derecesine sahip mühendis veya teknisyenler.

- Genel İdare ve bağlı birimlerinde 5 yılı aşkın süredir iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapan ve B seviyesi iş güvenliği meslek eğitimini geçen mühendis veya teknisyenler;

-2 yılı aşkın süredir görev yapan, C sınıfı iş güvenliği beceri belgesine sahip, mesleki eğitime katılan ve B sınıfı iş güvenliği beceri sınavını geçen mühendis ve teknisyenlere verilir.

C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ BELGESİ

- Genel İdare tarafından düzenlenen C sınıfı iş güvenliği mesleki beceri sınavını geçen ve C sınıfı iş güvenliği eğitimine katıldıklarını belgeleyen mühendis veya teknisyenlerle

- İş sağlığı ve güvenliği alanında yüksek lisans derecesine sahip mühendis ve teknisyenlerle birlikte C sınıfı iş güvenliği uzmanlığının uygulamalı bölümünü tamamlamış mühendisler ve teknik elemanlara verilmektedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN