9 milyon yıllık fil ve geyik fosili bulundu

Çankırı'daki "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"nde kazı çalışmaları devam ediyor. Bu yıl yürütülen çalışmalarda, aralarında 9 milyon yıllık geyik, fil gibi türlere ait 100'ün üzerinde fosil bulundu.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığında devam eden kazı çalışmalarında 9 milyon yıllık 100'ün üzerinde geyik, fil gibi türlerin fosilleri çıkarıldı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Araştırma Görevlisi ve Kazı Başkan Yardımcısı Dr. Alper Yener Yavuz, AA muhabirine, bu sezon temmuz ayında başladıkları kazı çalışmalarında sona geldiklerini söyledi.

Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nin önemli bir alan olduğuna işaret eden Yavuz, "İyi bir sezon geçirdik aslına bakarsanız. Daha önce olmayan, bulamadığımız, yani izlerini bildiğimiz, daha önce Maden Tetkik ve Aramadan da fosillerini bildiğimiz geyiklere ait fosil örnekleri fazlaca çıktı. Yine fil örnekleri, kırılmamış olarak iki farklı türe ait fosiller çıktı." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir