ABD'de yakıtı biten alkollü pilot otoyola inince tutuklandı

ABD'de bir pilot hususi uçağıyla uçuş yaptığı sırada yakıtının bitmesi üzerine Missouri'nin yakınlarında bulunan l-70 otoyoluna indi problem ise buradan sonra başladı. Otoyola inen pilotun aslında sarhoş olduğu hatta uçağında ateşli silah ve uyuşturucu da bulundurduğu ortaya çıktı. l-70 otoyolu ise bir süreliğine trafiğe kapatıldı.

ABD'de hususi pilot lisansı olan 35 yaşındaki John T. Seesing, kendi uçağı ile Florida'dan havalanıp Missouri'ye gitmek istedi fakat işler beklendiği gibi gitmedi.

Uçuşu sırasında havada yakıtı biten Seesing, Missouri'nin Grain Valley yakınlarında l-70 otoyoluna zorunlu iniş gerçekleştirdi. Uçağın iniş yapmasının ardından ise trafik felç oldu ve polisler olaya hemen müdahalede bulundu.

ALKOLLÜ, SİLAHLI VE TEHLİKELİ

Daha sonrasında yapılan kontrollerde uçakta bir adet ateşli silah ve uyuşturucu bulunduğu tespit edildi fakat olay bununla da kalmadı ve pilotun da aynı zamanda uçarken sarhoş olduğu öğrenildi. Havacılıkta kuralların kanla yazılmış olduğu bir gerçektir ve bu nedenle alkolle alakalı herhangi bir limit yoktur yani uçuş esnasında, uçan bir pilotun alkol tüketmesi kesinlikle yasaktır ve meslekten atılmasını/lisansına el konulmasını gerektirir.

Olay yerinde tutuklanan Seesing iddialara göre trafiği tehlikeye düşürmek, alkollü uçuş yapmak, uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulundurmaktan yargılanacak.