Akif Beki: Ekonomimiz dolar mandası himayesine girdi

iframe width="900" height="506" src="https://www.youtube.com/embed/Sjck08QYHlw" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Yıldıray Oğur ve Akif Beki Reşitpaşa Yokuşu'nda gündeme dair konuları değerlendirdi. Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) peş peşe aldığı faiz indirim kararlarından sonra Türk lirası değeri dolar karşısında erimeye başladı. Beki, Türk lirasının değer kaybı hakkında, "Türk lirası planlı ve bile bile dolara ezdirildi" dedi.

Yıldıray Oğur ve Akif Beki, AK Parti iktidarının yeni model diye tanımladığı ekonomi modelini değerlendi. Beki, iktidarın uyguladığı modelin Türkiye'ye etkilerine değinerek, "Ülke kocaman bir laboratuvara çevrildi. Milleti kobay yaptılar. Bu modelleri üstümüzde deneye deneye canımızı çıkardılar" dedi.

"EKONOMİMİZ DOLARIN MANDASI ALTINA GİRDİ"

Merkez Bankası'nın aldığı kararları eleştiren Muhalefet ise iktidarın hedefinde. Beki, "Türk lirasına ihaneti savunanlar, Türk lirasını savunanlara hain diyor" diyerek şunları kaydetti:

"Yerli ve milli paramız sırtından hançerlendi. Muhalefette bunun Türk lirasına ihanet olduğunu savunuyor. Ve bu yüzden hakaret yiyor. Türk lirası planlı ve bile bile dolara ezdirildi. Merkez Bankası kendi bastığı paraya değer kaybettirdi. Akıldışı. Ekonomimiz doların mandası altına girdi"

Beki, "Türk lirasına değer kaybettiren kan kaybettiren bir iş yapılmış. Bunu yapanlar Türk lirasını savunanlara hain diyor. Doların mandacılığını savunanlar, bunu eleştirenleri mandacı olarak savunuyor" dedi.

"ALINAN KARARLARI EKONOMİ PAKETİ DİYE GÖSTERİYORLAR"

İktidarın alınan kararları ekonomi paketi olarak gösterdiğini ifade eden Yıldıray Oğur, "Madem böyle bir program varsa neden bir kaç yıl önce dolar düştü diye övünüyorlardı? Bugün neden dolar 12 lira olduğunda eleştirilere tepki gösteriyorlar? O zaman bu bir program deyip savunun. Onu da yapmıyorlar" diye konuştu.

"SAFSATALARA KARŞI KURTULUŞ SAVAŞI VERMELİYİZ"

Beki, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ekonomik kurtuluş savaşına benzeten Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin, "Ülkeye yaptıklarını dış güç gelse yapamaz. Asıl bizim safsatalara karşı Kurtuluş savaşı vermememiz gerek. Memleketin tek sahipleri bunlar mı?" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN