Akif Beki: Tehdit ve kara propagandalar ters teper

Yıldıray Oğur ve Akif Beki gündeme dair konu başlıklarını Reşitpaşa Yokuşu'nda değerlendirdi. İçişleri Bakanlığı'nın terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin işe alındığı iddiası nedeniyle İBB hakkında başlattığı özel teftiş hakkında da konuşan Beki, ''Bu yöntemle 2 kere seçim kazandırdılar. Belli ki cevap alınmamış. Bu tarz tehdit ve kara propagandalar ters teper'' dedi.

KARAR yazarları Yıldıray Oğur ve Akif Beki KARAR TV'de gündemin öne çıkan başlıklarını ele aldı. İçişleri Bakanlığı'nın terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin işe alındığı iddiası nedeniyle İBB hakkında başlattığı özel teftiş hakkında Beki, ''Bu yöntemle 2 kere seçim kazandırdılar. Seçim sürecinde Millet İttifakı adayları kazanırsa buralara teröristler gelir dediler. Halkta aklımı bu kadar mı küçük görüyorsunuz diye bir cevap verdi. Belli ki cevap alınmamış. Bu tarz tehdit ve kara propagandalar ters teper. '' dedi.

İKTİDARIN İCRAATLARI ARTIK ALLAH'TAN MI BİLİNECEK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da Ak Parti Bursa İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Soylu buluşmada, “Sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki; bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır!” dedi. Süleyman soylunun açıklamalarını değerlendiren Beki,

''Kul fiilerinin sahibi değilse hepsini yaptıran Allah ise o zaman cennet ve cehennem nasıl ifade edilecek. Ödül ve ceza bana iyilik sana da kötülük yaptırıyor ben nasıl ödül sen nasıl ceza alacaksın, adalet bunun neresinde. Bu öyle bir koruma zırhı ki öyle bir dokunulmazlık zırhı ki var mı haşa Allah'la bana yan bakan demek. Bana karşı gelirsen Allaha karşı geliyorsun demeye getiriyorlar. Böylece eleştirinin, muhalefetin, karşı çıkmanın önünü kesiyorsun'' dedi. Belki sözlerine şöyle devam etti:

'' Emeviler ile Abbasiler'de Halife isimleri Emin, Memun, Harun, Reşit diye gelirken bir noktadan sonra değişmeye başlıyor, unvanlar alıyorlar ve bu bir gelenek halini alıyor. Kadir Billah, Mukdedirlillah, Mütevekkil Alellah yani Lillah'lı, Billlah'lı olmaya başlıyor. Bu işlerin kötüleşmeye başladığı döneme denk geliyor, biz mi yaptık bize bunları yaptıran var demeye getiriyorlar. Bizim üstümüzde bir kudret var Allah'ın takdiriyle yaptım diyorlar. Bu çok tehlikeli bir noktaya geliyor. Allaha şirk koşmak en büyük yasak, Allah'ı kendi fiillerinin, eylemlerinin sorumluluğuna ortak etmek her nedense kimilerince şirk gibi görünmüyor. Burada sorumluluğu üstenilmek istenmeyen işler Allah'a havale edilmiş oluyor. İçişleri Bakanı Türkiye'nin çok iyi yönetildiğini, dünyaya parmak ısırtıldığını, bütün dünyanın bizi kıskandığını bu başarının sahibin tek başına iktidar olmadığını ve bunu kendilerine Allah'ın yaptırdığını söylüyor. Dolayısıyla başarıyı paylaşıyor Cenab-ı Mevla'yla fakat ortada başarı görmeyenler açısından baktığımızda ne olacak.
İktidarın icraatları artık Allah'tan mı bilinecek? Yaptıklarının sorumluluğunu iktidar ne zaman üstlenecek biz o günü ne zaman göreceğiz.''



İŞSİZLER NANKÖRLÜK MÜ EDİYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gaziantep'te Erdem Soft Tekstil Fabrikası'nda yaptığı ''Ne diyor birileri 'iş yok' Nankör nankör bunlar. Yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar.'' konuşmasını hatırlatan Oğur,'' Beni en çok çıldırtan söylem bu milyonlarca işsiz insan varken, o kadar saçma argümanlarla savunuyorlar ki bu durumu, özel iş ve nitelikle eleman bulamamayı kullanıyorlar. İnsanların başka yetenekleri var senin her alanda istihdam yaratman gerekiyor. KPSS'de 90 alıp mülakatta 50 alan kişiler var bu gençler bunları duyunca neler hissediyordur'' dedi.

Büyük bir emeğe çökme olduğunu belirten Beki, ''Buna tahammül etmek zor. Ekonomide ki kötüleşmeyle birlikte daralmaya gidilmiş işsiz kalmışsın, pandemi de gelince işsizlik sürecin uzamış niteliklisin, kıdemlisin iş bulamıyorsun bu çok ağır. Bir diğer sorunda plansız programsız üniversite açıp herkese diploma verip bununla övünmek. Almanya bir sanayi ülkesi, doğru bir eğitim planlamasıyla sanayisin ihtiyacı doğrultusunda nitelikli, vasıflı eleman yetiştirdiği eğitim sistemine nazaran bizim iki katı üniversite öğrencimiz var diye övünürsen sonuç bu olur. Elinde ki diplomaya göre iş arar insanlar. Sanayi sitesinde ki kendi işine uygun eleman bulmakta zorlanır. Süreç doğru mu yoksa yanlış mı yönetilmiş ona bakmak lazım. Sonra da bu iş beğenmeyenin nankörlüğü oluyor'' şeklinde konuştu.

TEHDİT VE KARA PROPAGANDA TERS TEPER

İçişleri Bakanlığı'nın terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin işe alındığı iddiası nedeniyle İBB hakkında başlattığı özel teftiş hakkında da konuşan Oğur, ''Bu hukuki bir suça ve yargılanmaya bağlanmıyor, o yüzden sicilleri yok ve buna istihbarat fişi diyoruz. Ayrıca burada suç işlenmiş ve cezasını çekmişte olabilir bu kişi ömür boyu hiç çalışmayacak mı? Örneğin Devlet Diyarbakır Anneleri'nin çocuklarının gelmesini teşvik ediliyor ve çok güzel dönenler de var. Devlet o insanlara iş buluyor hayata katmak için ne olacak bunların da hemen haber mi yapılması gerek. İddialar irtibat ve iltisaklı olduğu düşünülen olarak geçiyor, o kadar geniş kelimeler ki her türlü 1. dereceden bir akraban varsa o radara giriyorsun. Herhangi bir sebepten gözaltına alınsan da geçerli. Bu bir fişleme bakan bir bilgi notu almış belli ki şuan biraz bocaladılar. Tabi bu Ekrem İmamoğlu'na yaradı. Şimdi bakıyorum haberler küçülüyor, büzüşüyor. Hedef İBB değil diyorlar'' dedi.

Beki'de konuya ilişkin şunları söyledi:

''Bu yöntemle 2 kere seçim kazandırdılar. Seçim sürecinde Millet İttifakı adayları kazanırsa buralara teröristler gelir dediler. Halkta aklımı bu kadar mı küçük görüyorsunuz diye bir cevap verdi. Belli ki cevap alınmamış. Bu tarz tehdit ve kara propagandalar ters teper. Kulak asmadılar, burunlarının dikine gittiler şimdi hala hazmedemiyorlar bu yenilgiyi. Bakan daha önce bütçe görüşmelerinde oh oh çıkışı yaptı. Şimdi de muhalefetten gelen eleştirileri bastırmak için belediyelere teröristler doldu çıkışı yaptı. İktidar muhalefetle siyasi demokratik rekabetinde, terörle mücadele süsü vererek, muhalefeti terörist göstererek rekabette kural dışına çıktı.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN