AKINCI B'den başarılı test performansı

Bayraktar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, AKINCI B'nin performans dayanım test uçuşuyla ilgili görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. AKINCI'nın testi başarıyla geçtiğini söylerken "AKINCI da orucunu 35.000 feet'te bizimle birlikte açtı. Hayırlı Ramazanlar..." diyerek paylaşımını sonlandırdı.

Selçuk Bayraktar'ın yaptığı videolu paylaşımında AKINCI B TİHA'sının Saros Körfezi'nde uzun dayanım test uçuşuna 8 saattir devam ettiğini söyledi.

Bayraktar, “14 Nisan 2022 Bugün AKINCI B'nin ilk uzun dayanım uçuşunu takip etmeye geldik. Aynı zamanda Çorlu Hava Üssü'ndeki ekip arkadaşlarımızla iftar yapmaya geldik. Bir yandan AKINCI B'nin eğitimleri de devam ediyor. Bir uçağımız Saros Körfezi üzerinde 35 bin ft'te diğer hava aracımız da piste iniş kalkış eğitimlerine devam ediyor.

"BU TESTLER ÇOK ÖNEMLİ HATIRALAR BARINDIRIYOR"

Bizim için özellikle tüm geliştirdiğimiz hava araçlarının en güzel taraflarından biri de sahada olan testleri. Geliştirme faaliyetleri, eğitim faaliyetleri ve onun da ötesinde harekat sahasındaki kullanım faaliyetlerine mühendisler olarak destek olabilmek. En ufağından mini İHA'mızdan başlamak üzere özellikle Ramazan aylarında gerçekleştirdiğimiz test faaliyetleri bizim için çok önemli hatıralar barındırıyor. Kabinde iftar yaptığımız dönemleri hatırlatıyor bize.

"UÇUŞUNA DEVAM EDİYOR"

İlk uzun dayanıklı test uçuşunu bugün yaklaşık 8 saat önce kalkışını gerçekleştirerek başlamıştı. 35 bin ft'te Saros Körfezi üzerinde uçuşuna devam ediyor" dedi.