Ali Bayramoğlu: Muhalefet iktidarın dümen suyundan gidiyor

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan, KARAR TV’nin Sadece Gündem programında, Erdoğan - Sisi görüşmesini ve Suriye’ye olası kara harekatını değerlendirdi. Muhalefetin dış politikada farklı bir şey söylemediğini belirten Bayramoğlu, “Kimi anketlerde Erdoğan’ın hala oy yükseltmesinin bununla alakalı olduğunu düşünüyorum.” yorumunda bulundu.

UBADE EVLİ

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan, gündemin öne çıkan gelişmelerini Sadece Gündem programında değerlendirdi.

Erdoğan - Sisi görüşmesi ile bir kez daha gündeme gelen dış politikadaki yeni çizgiyi değerlendiren Bayramoğlu, “Birçok yerde dış politik adımların doğru olmadığı kanaatindeyim ve bunların uzun vadede Türkiye'ye getiri sağlamayacağını, götürüye yol açacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

‘GELECEK FİKRİNİ DÜŞÜRÜYOR’

Türk Dış Politikasının önemli başlıklarında muhalefetin yeni söylem geliştirmekte zorlandığının altını çizen Bayramoğlu, “Bugün tartışmasız bütün muhalefet partileri siyasi iktidarın dümen suyundan gidiyorlar. Bu zaten Türkiye’de alıştığımız bir şey.” ifadelerini kullandı. Bu durumun muhalefet için ciddi bir kayıp olduğunu belirten Bayramoğlu, “Sırf bu alandaki boşluk, inanılmaz derecede ikna ediciliği düşüren, gelecek fikrini düşüren bir işlev yerine getiriyor. Kimi anketlerde Cumhur İttifakının oy artırması ya da oy kaybetmemesinin de bununla çok yakından ilgili olduğunu kanaatindeyim.” diye konuştu.

‘SKANDAL OLMASI LAZIM’

Dün TBMM'de yapılan Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde İYİ Partili Aytun Çıray ile Bakan Hulusi Akar arasında yaşanan tartışmaya değinen Bayramoğlu, Millî Savunma Bakanı’nın üslubunun adeta bir kışlada astlarını şu veya bu nedenle azarlayan bir komutanın üslubuna benzettiğini söyledi. Bayramoğlu, Akar’ın ifadeleri için “Skandal olması, yer yerinden oynaması lazım, bir bakan muhalefetteki bir adama bağırarak, susturarak, hakaret ederek nasıl cevap verebilir?” yorumunda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN