Ali Bayramoğlu: Ortak siyaset yakın

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan, Altılı Masanın açıkladığı Anayasa Değişikliği Teklifinin siyasi yankılarını ve teklifin demokratikleşme anlamında neler vadettiğini KARAR TV’nin Sadece Gündem programında ele aldılar. Altılı Masanın birlikteliğini değerlendiren Berkan, “Masanın çimentosu Cumhurbaşkanlığı sistemine itiraz.” yorumunda bulundu.

UBADE EVLİ

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan, gündemin öne çıkan gelişmelerini Sadece Gündem programında değerlendirdi.

'ALTILI MASANIN ÇİMENTOSU: İTİRAZ'

Altılı Masanın öncesinde CHP ve İYİ Parti'yi yan yana olmaya hangi durumun getirdiğiyle ilgili olarak konuşan Berkan, “Bu birliktelik fiili olarak 2017 Referandumundan önce oluştu. Bu referandumda 'Hayır' oyu verilmesi için kampanya yürüttü bu iki parti. Hayır kampanyası yürüten HDP de vardı ama o ikiliye dahil değildi. 2017'de de değildi bugün de Altı parti arasında değil. Demek ki bir konuda aynı şeyi söylemek yetmiyor.” ifadelerini kullandı. Bugün de durumun pek değişmediğini belirten Berkan, Altılı Masanın çimentosunun Cumhurbaşkanlığı Sistemine getirilen itiraz olduğunu söyledi.

'ORTAK SİYASET YAKIN'

Siyasi tarihimizdeki diğer uzlaşı ve koalisyon örneklerine değinen Bayramoğlu, o günkü koalisyonların bir uzlaşıdan daha çok iktidar paylaşımı olduklarını belirterek, “Altı aktör arasında ilk defa böyle bir birliktelik oluyor. Bunun değerini görmemiz ve bilmemiz lazım.” diye konuştu.

"DEVLETİN NE OLACAĞINI TANIMLAYAN BOYUTU VAR"

Altılı Masanın Anayasa Değişikliği Teklifini değerlendiren Bayramoğlu, ortaya çıkan metni siyasî tasavvur ve gelecek açısından önemli bulduğunu ifade etti. Bayramoğlu, “Geleceği tanımlıyor, yani nasıl bir tarla da siyaset yapılacağını, bireyin nerede durduğunu, devletin ne olacağını tanımlayan bir boyutu var. Bu da uzlaşmanın ötesine geçip ortak siyaset üretmenin ön aşaması demek, bunun da değerli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN