Alkollü sürücü 50 metre yükseklikten bir evin bahçesine dalarak can aldı

Bursa'da alkollü bir sürücü aracıyla 50 metre yükseklikten uçarak bir evin bahçesine daldı. O esnada bahçelerinde oturan bir aile ise, en acı bayramını geçirdi. Kaza sonrası tutuklanan sürücü 3,5 ay sonra tahliye olurken kaza sonrası görüntüler ise böyle kaydedildi.

Ocak ayında Bursa'nın Gemlik ilçesinde gerçekleşen olayda, edinilen bilgilere göre evlerinde bulunan hobi bahçesinde oturan Cevdet Y.'nin eşi Nermin Y.'nin (65) üzerine 50 metre yükseklikteki şarampolden yuvarlanan bir araç çarptı.

A.P. adlı sürücünün kullandığı 16 ZM 866 plakalı ticari araç bahçeye dalarak, Cevdet Y.'yi ağır yaralarken Nermin Y.'nin ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamasına sebep oldu.

"307 PROMİL ALKOLLÜYDÜ"

11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme heyeti, 307 promil alkollü sürücü A.P.’ye bilinçli taksir suçunun en alt sınırından 4 yıl 1/2 artırım iyi halinden 1/6 indirim verdi. 5 yıl hapis cezası alan A.P., mahkeme heyeti karar kesinleşinceye kadar tahliyesine kararı verdi.

"HEYET ANNEMİ ÖLDÜREN SÜRÜCÜYÜ TAHLİYE EDEREK ONA BAYRAM HEDİYESİ VERDİ"

İkinci adresinin annesinin mezarı olduğunu belirten Salih Yıldız, "Mahkeme heyeti annemi öldüren sürücüyü tahliye ederek bayram hediyesi verdi. Biz ise ikinci adresimizdeyiz. Başımıza gelen felaketten sonra her gün buradayız.

Bursa 11. Ağır Ceza Mahkemesinde her türlü eksikliğe rağmen, alkollü araç, muayenesiz araç, daha önce alkollü araç kullanmış olmasına rağmen cezaevinde yattığı 3,5 aylık sürenin ardından tahliye oldu.

Burada ceza mahkemesi başkanı cezanın az olduğuna hükmederek şerh koydu. İtirazımızı yaptık. Allah’ın izni ile inancımız tam. 5 Ocak'ta başımıza bir felaket geldi. Bursa 11. Ağır Cezada 15’er dakikalık iki celsede karar verildi. Babam parkinson hastası biz bakıyoruz, annemden iyi bakamayız" dedi.

Kaza sonrası o anlar ise böyle kaydedildi.