Tuncay: Şenol Güneş günah keçisi seçildi

Gökhan Aktürk, Bülent Tuncay ve Şenol Kaluç'un sunduğu Basın Tribünü'nde spordaki en sıcak konular ele alındı. Programda A Milli Takımın Hollanda'ya 6-1 mağlubiyeti ve Teknik Direktör Şenol Güneş istifası tartışıldı.

A Milli Takım Hollanda'yla oynadığı maçta mağlubiyetle ayrılmıştı. Hollanda'ya 6-1 yenilen Milli Takımın ardından Şenol Güneş'in istifası gündeme oturdu. Şenol Güneş'in yerine kimin geleceği tartışılırken, Tuncay, yabancı teknik direktör gelmesi ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

"BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA'DAKİ ÇIKIŞI GÜNEŞ'İN SAYESİNDE"

Şenol Güneş'i günah keçisi seçtiklerini söyleyen Tuncay, "Biz bir suçlu bulup bütün sorumluluğu o kişiye yükleyerek günah keçisi seçtik. Biz bu modeli seviyoruz. Fakat bu doğru değil Şenol Güneş bit sonuç. Türk futbol gerçeği denen bir şey var. Üş dört sene öncesine gidelim Milli takım neredeydi de nereye geldi? Beşiktaş'ın Avrupa'daki çıkışını Şenol Güneş sayesinde yaptı. Onun dışında Avrupa'da kayda değer bir başarımız yok. 10 senedir kulüplerimiz Avrupa'da patinaj çekiyor. Hatta geriye gidiyor" dedi.

"AVRUPA OYNATMA ÜZERİNE, BİZ OYNATMAMA"

Avrupa futbolunun son on yılda değiştiğini kaydeden Tuncay, Türk futbolunun bunun çok gerisinde olduğunu söyledi.

Tuncay, "Futbol yıldızlara dayalı çok hızlı oynanıyor. Futboldan takıma dayalı, sisteme dayalı ekola geçiş gerçekleşti. Yıldızların en azından fazla koştuğunu görüyoruz. Yıldız takımı, takım yıldızı taşıyor. Futbol bir ekip oyununa dönüştü. Biz Türk futbolu olarak bu değişimi yakalayamadık. Avrupa'da oynama üzerine bir model var. Bizde oynatmama üzerine" diye konuştu.

"ŞENOL GÜNEŞ BİR SONUÇ"

Türk futbolunun sorunlu olduğunu belirten Tuncay, "Şenol Güneş'e bu anlamda baktığımızda oyuncuların önemli bir kısmı Avrupa'dan gelse bile yapısal olarak Türk futbolunda sorun olduğu için başaramadı. Bu anlamda Şenol Güneş bir sonuçtu." diye ifade etti.

Gelecek A Milli Teknik Direktör'ü hakkında ön değerlendirme yapan Tuncay, "Alman olacak büyük bir ihtimalle, yardımcısı da Türk olacak. Benim duyduğum, yardımcısı Emre Belezoğlu olacak" dedi.

Eski A Milli Takım Teknik Direktör'ü Şenol Güneş'in siz benim 'muhatabım değilsiniz. Gelecek olan teknik direktörün üç kağıtçı olması sözü üzerinde şunları kaydeden Tuncay," Bana yalvardılar sözünü izah edememiş. Edemez de" diye konuştu.

Şenol Güneş'in açıklamalarının ardından TFF'den hala açıklama yapılmadığının üstünü çizen Aktürk ise, "Uçurum kadar demek ki ödenecek para TFF bundan dolayı sessiz" dedi.

Oynanacak Trabzon- Galatasaray maçının değerlendirildiği programda Tuncay, "Trabzonspor ilerde etkili fakat yine kolay pozisyon veriyor. Galatasaray açısından baktığımızda da Galatasaray'ın çok ciddi bir dönüşüme geçtiği görüyoruz. Yani Galatasaray'ın geçen seneki kadrosu büyük oranda değişime uğradı. Bu takımın birbiri ile oynama alışkanlığını yerleşmesi için biraz amana ihtiyacı var. Bundan dolayı Galatasaray'dan anlık çıkışlar gelebilir" diye belirtti.

"GÜÇ ZEHİRLEYİCİDİR"

Galatasaray'ın Marcao'nun Kerem'e saldırısını affetmesi hakkında ise Tuncay şunları ifade etti:

"Güç zehirleyicidir, uzun süre güce maruz kalırsan gelip geçici olduğunu anlayamazsın. Seni cezaevine atmayan güç yarın seni çok basit bir suçtan içeri attırabilir."

Marcao'nun Kerem'e saldırmasının sosyal medya üzerinden çok farklı yerlere çekildiğini belirten Kaluç bu konunun kolay kolay kapanacak bir konu olamayacağını söyledi. Futbolda bazı şeylerin çabuk unutulduğunu vurgulayan Kaluç,"Herhalde sezon sonuna kadar unutulur" dedi.

"MESUT BU SEZON GİTMEZ"

Geçtiğimiz günlerde Katar'ı ziyaret eden Mesut Özil için çıkan transfer iddialarına ortaya atılmıştı. Mesut Özil'in bu sezon gidemeyeceğini ifade eden Aktürk," Ben bu sezon gitmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Fenerbahçe'nin hedefi farklı, Pereira'nın da hedefi farklı. Yıldız oyuncu oynatmayabilir. Sistemine uyan bir oyuncu oynatmak istiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN