Bülent Tuncay: Jupp Derwall'ı taşlayan bir toplum Stefan Kuntz'u kabul etmez

Bülent Tuncay, Şenol Kaluç ve Gökhan Aktürk spor dair merak edilenleri Basın Tribünü'nde konuştu. Programda A Milli Futbol Takımı için Stefan Kuntz'la masaya oturan Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kararı değerlendirildi. Alman ekolün Türk futbolu için doğru bir uygulama olacağını belirten Tuncay ancak Türk toplumunun bunu kabul etmeyeceğini söyledi.

GÜLCAN ASLAN

Şenol Güneş'in A Milli Futbol Takımı'ndan istifasıyla yerine gelecek isim de tartışılmaya başlandı. Kimileri yabancı bir isme sıcak bakarken, kimileri de bir Türk'ün takımın başında olması gerektiğini savundu. Tartışmalara son noktayı Almanya Futbol Federasyonu koydu; 58 yaşındaki Stefan Kuntz'un A Milli Futbol Takımı'yla resmi imzayı atmaya hazır hale geldiğini paylaştı. Kuntz'un yardımcılığı içinse Mustafa Doğan'a teklif götürüldüğü iddia edildi.

Kuntz, 8 Ekim'de Norveç ve 11 Ekim'deki Letonya maçında, A Milli Takım'ın başında olacak.

"YERLİ TEKNİK DİREKTÖRLERİMİZ ÜZERİNDE BASKI VAR"

Kuntz'un 3 maç için pek bir şey değiştirmeyeceğini söyleyen Kaluç, Norveç maçını kazanırsa önünün açık olacağını belirtti. Kuntz önderliğinde milli takımımızın uzun vadede Avrupa merkezli bir milli takım olacağını ifade eden Kaluç, "Bizim yerli ligimizde oynayan futbolcu sayısı milli takım havuzu bakımdan çok zengin değil. Zoraki oynatılan futbolcular var. Kuntz'un teknik direktörlük kariyerinde pek başarıları yok ama Türkiye'de futbolculuk kariyerinde damga vuran ender golcülerden. Bir sezon oynadı ama müthiş oynadı. Avrupa'daki futbolcular üzerinde takım kurabilirse taktiksel problemde ortadan kalkacak" dedi.

Kaluç, Türkiye'de teknik direktörler üzerindeki baskıya değinerek, yerli teknik direktörlerin acımasızca eleştirildiğini vurguladı.

Kaluç şunları söyledi: "Avrupa'da bütün takımların teknik direktörleri genelde kendi takımlarında oynamış isimler. Fakat Türkiye Milli Takım teknik direktörlerine ufak başarısızlıkta acımasız bir şekilde yükleniyoruz. Baskı altına alıyoruz. Kadro kurdukları takımlara bile karışmaya çalışıyoruz. Bu da yerli teknik direktörlerin rahat ilerlemesini engelliyor."

"BAŞARIDA PRİM VARSA BAŞARISIZLIKTA AYRILIK VARDIR"

2022 FIFA Avrupa Kupası Elemeleri'nde Hollanda'ya 6-1 mağlup olan A Milli Futbol Takımı'nın ardında Şenol Güneş'e tepkiler artmıştı. Maçın ardından istifa eden Şenol Güneş'in alacağı tazminatın ise 10 milyon TL olduğu açıklandı.

Ulus için çalışan futbolcu ve teknik direktörlerin tazminat almasını doğru bulmadığını ifade eden Tuncay, "Tazminat bir haktır. Ama futbolcu fahri olarak yapıyor. Ulusu temsil ediyor. Türk Milli Takımı'nı çalıştırmak bir onur. Ücretini tabi alacak ama tazminat sistemi yanlış. Türk teknik direktörlere tazminat verilmemesi gerekiyor. Fatih Terim, tazminatını Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermişti. Başarıda prim varsa başarısızlıkta ayrılık vardır" diye konuştu.

Tuncay, TFF'nin Stefan Kuntz yardımcılığı için Mustafa Doğan'la yapılan görüşmeyi ise şöyle değerlendirdi:

"Mustafa Doğan Türk görünümlü olabilir ama Almanya Milli Takımı'nda oynayan ilk yabancı futbolcu. Alman futbol ekolüyle yetişti."

"DERWALL'İ TAŞLAYAN BİR TOPLUM KUNTUZ'U KABUL ETMEZ"

Alman ekolünun doğru bulduğunu belirten Tuncay, Kuntz'un Türk Milli Takım ile de entegre olabileceğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Ama bu millet Guus Hiddink'e milli takımın başındayken katlanamadı. Lucescu'yu alzheimer diye gönderdi. Piontek, Türk Milli Takımı'na sistemi getiren adamdı. Fatih Terim'i yetiştirmeseydi, Terim, şu an Türk takımının beceriksiz hocalarından biri olacaktı. Ve Derwall, taşlandı. Bugün Türk futbol takımı bir yerlere geldiyse altından Derwall çıkar. Bunlara böyle şeyler yapan bir toplum, Kuntz gibi bir yabancıyı kabul etmeyecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN