Ateş İlyas Başsoy: Rövanşist üslup Erdoğan'a karşı mağlubiyet getirir

"AKP neden kazanır, CHP neden kaybeder" kitabının yazarı Ateş İlyas Başsoy KARAR TV'de Ergen muhalefet nedir ve neden AK Parti'ye yarar, muhalefetin yol haritası nasıl olmalı sorularını yanıtladı.

BİRGÜL TEKÇE | KARAR

KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan İletişim Uzmanı/ Yazar Ateş İlyas Başsoy, seçimin sonucunu etkileyecek siyasetsiz seçmenin daha çok bağ kurmak istediğinin altını çizerek, ''2019'dan beri Türkiye'nin galibi Kılıçdaroğlu, mağlubu Erdoğan. Kılıçdaroğlu bu işin galibi ise bırakalım da kendi gibi olsun. Kendi gibi olursa ve halka vizyon sunarsa bence Kılıçdaroğlu kazanacak. Konu adaydan önce üslup. Sert söylemler, rövanşist üslup Erdoğan'a karşı mağlubiyet getirir'' ifadelerini kullandı.

Ak Parti'nin bir sosyalist parti söylemleri ile iktidara geldiğini hatırlatan Başsoy, ''AK Parti başka bir ülkede olsa devrimci sol bir partinin, sosyalist bir partinin olması gereken söylemleriyle iktidar oldu ve bugünlere geldi. Bunları analiz etmedikleri, klişelerle baktığı ve o insanları tanımayı reddettikleri için, bunlara bidon kafalı dediler. Sıkma baş dediler. Böyle kalem erbapları vardı. Aydın Doğan, Dinç Bilgin gibi insanların çevresinde olan, iki satır yazı yazdıklarında hükümeti değiştirebilen ve bu konuda çok kibirli olan bir takım insanlar vardı. Medya AK Parti ile farklılaşınca bunların önemli bir kısmı CHP'ye göçtü ve aynı tavırlarda CHP'de konuşmaya başladılar. Kılıçdaroğlu'nun ne kadar halkçı, adaletle ilgili söylemleri olsa da başka bir söylemle CHP'nin yazarları, medyası hep tepeden elitizmi aşağı doğru empoze ettiler. Bu da sürekli Karagöz Hacivat gerilimi yarattı ülkede'' şeklinde konuştu.

SİYASETSİZ SEÇMEN BAĞ KURULMASINI İSTİYOR

Seçimin sonucunu etkileyecek siyasetsiz seçmenin bağ kurulmasını istediğine vurgu yapan Başsoy, ''Yerel seçimlerde İmamoğlu Kadir Topbaş'ı ziyaret etti, Erdoğan'ı ziyaret etti. Bunlar toplumun oy kararını değiştirebiliyor siyasetsiz seçmeni çok etkiliyor ve hoşuna gidiyor. CHP'nin bu seçimlerinde bir tane belediye başkanı yoktur ki benden önceki belediye başkanı berbattı, kenti batırdı gibi negatif söylemlerde bulsun. Şimdi niye 'talana dur diyoruz' gibi ilanlar yapıştırıyoruz. 3 sene önce muazzam bir başarı var ve şu anda 3 sene sonra hep başarısızlık getiren formül neden hortladı. Geçmişte bu söylemlerle CHP başarısız oldu. Şimdi tekrar o başarılı olan formül bir kenara konuluyor onlara zarar getiren formüle geri dönüyorlar'' dedi.

2019'DAN BERİ TÜRKİYE'NİN GALİBİ KILIÇDAROĞLU

2019'dan beri Türkiye'nin galibinin Kılıçdaroğlu, mağlubunun ise Erdoğan olduğunu belirten Başsoy, ''Son seçimi Kılıçdaroğlu kazandı. İmamoğlu'nun seçmesi, başka bir adayI seçse seçim kazanılmayacaktı. Son noktada Mansur Yavaş'ı onaylayan kişi Kılıçdaroğlu. Onları bütün seçim boyunca destekleyen kişi de Kılıçdaroğlu. O yüzden Kılıçdaroğlu mağlup değil'' ifadelerini kullandı. Başsoy sözlerine şöyle devam etti:

''Kılıçdaroğlu bu işin galiba ise o zaman bırakalım da kendi gibi olsun. Kendi gibi olursa ve halka vizyon sunarsa bence Kılıçdaroğlu kazanacak. Şu anda bilinmeyen aklımıza ermeyen bir şey olmadıkça bu seçim kazanılacak.

RÖVANŞİST ÜSLUP ERDOĞAN'A KARŞI MAĞLUBİYET GETİRİR

Bu seçim nasıl kaybedilir şu anki söylemler yapılırsa kaybedilir. Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması ile ilgili değil. Eğer ben gelince Tayyip Erdoğan'a hesap soracağım dersen, ben bunları hapse atacağım dersen, karşı tarafta buna cevap verirse o zaman ortalık karışır ve siyasetsiz seçmen yine döner iktidara oy verir. 2014'te de oy verdi düşünün. Konu Alevilik değil Alevilik üzerinden tartışma yaratmak hiç iyi değil.

Önemli olan ben geleceğim ve Türkiye düzlüğe çıkacak deyip buna inandırması. Buna inandırıyorsa Türkiye'deki yüzde 25 olan siyasetsiz seçmen oy kararını değiştirebilir. 3 sene önce yaptığı gibi Mart'ın sonu bahar diyen, her şey çok güzel olacak diyen ve insanlara bahar şarkıları ile güzelliklerle konuşan üsluba dönerse ben seçimi kazanacağını düşünüyorum. Ama dönmezse o zaman seçim garanti değil aday kim olursa olsun geldiklerinde sert sert konuşurlarsa onlarda kazanamazlar. Konu insandan önce üslup, hangi adaydan önce hangi üslubu konuşmalıyız. O üslup, rövanşist üslup Erdoğan'a karşı mağlubiyet getiriyor.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN