Bayılan kadına yapılan ilk yardım hayat kurtardı

Eşiyle birlikte pazar alışverişine çıkan yaşlı kadın kalbini tutarak aniden yere yığıldı. Ne yapacağını bilemeyen eşi ise etraftaki insanlardan yardım isterken yerde yatan kadını görüp yoluna devam edenler ise pes dedirtti. Olay yerinden tesadüfen geçen ve ilk yardım bilgisi olan bir vatandaşın müdahalesi sonucu yaşlı kadın hayata geri döndü.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 66 yaşındaki Meryem Çakır isimli kadın eşi ile birlikte pazar alışverişine çıktı. Yaşlı kadın bir dükkanın önüne geldiğinde ise bir anda duraksayıp kalbini tutmaya başladı. Çakır birkaç adım daha attıktan sonra kendisini yere bıraktı. Yanındaki eşi ise ne yapacağını bilemeyerek çevredekilerden yardım istedi. Çakır'ın yere yığıldığını gören bazı vatandaşlar ise yollarına devam etmeleri pes dedirtti.

Cadde üzerinden tesadüfen geçen Hakan Algün isimli bir vatandaş ise yaşlı kadının yanına gelerek ilk müdahaleyi yaptı. İlk yardım bilgisi olan Algün, yerde yatan kadının nabzını kontrol ederek Meryem Çakır'ın hayata tutunmasını sağladı.

HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından yaşlı kadın yarı baygın vaziyette hastaneye götürüldü. Çakır'a yapılan kontrollerde aort yırtılması şüphesi ve hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle Alanya’da özel bir hastaneye sevk edildi.

"SOĞAN KOKLATMAYA ÇALIŞANLAR OLDU"

Her vatandaşın ilk yardım eğitimi alması gerektiğine dikkat çeken Hakan Algün, “İlk yardıma ihtiyacı olan insana ilk yardım bilgisi olmayan kimse dokunmamalıdır. Bugün burada toplanan kalabalıktan teyzeye soğan koklatmaya çalışan, su içirmeye çalışan değişik yöntemler öneren kimseler vardı. Onları suçlamıyorum. Eğer içlerinden temel yardım desteği ve ilk yardım bilgisi olan kimseler olsaydı hemen yardım edilebilirdi. Ben teyzemize acil şifalar diliyorum. Allah yardımcısı olsun” diye konuştu.