Kerim Rota: Hayalimin ötesinde bir çürüme varmış | Bi' Karar Ver

Bi' Karar Ver'in konuğu Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota oldu. Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarından en çok yargı hakkında söylediklerinden korktuğunu dile getiren Rota, şöyle konuştu: İşin acı tarafı benim hayalimin ötesinde bir çürüme ve bozulma olması. Bu kadar yozlaşmanın olduğunu muhalefet partileri de bilmiyordur diye düşünüyorum. Peker'in iddialarından beni en çok yargı ile ilgili söyledikleri korkuttu.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi' Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri ekranlara taşıyor. Bi' Karar Ver'e bu kez Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota konuk oldu. 128 milyar doların hikayesini anlatan Rota, Erdoğan'ın faiz açıklamaları ve Sedat Peker'in iddialarını ele aldı.

"HAYALİMİN ÖTESİNDE ÇÜRÜMÜŞLÜK"

Sedat Peker'in vahim boyuta ulaşmış olan iddiaları ile ilgili konuşan Rota, endişesini şöyle dile getirdi:

"İşin acı tarafı benim hayalimin ötesinde bir çürüme ve bozulma olması. Bu kadar yozlaşmanın olmasını muhalefet partileri de bilmiyordur diye düşünüyorum. Peker'in iddialarından beni en çok yargı ile ilgili söyledikleri korkuttu."

Sedat Peker'in iş adamı Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili iddiaları hakkında da yorum yapan rota, Korkmaz hakkında ise önemli bir bilgi paylaştı:

"Sezgin Baran Korkmaz BDDK'dan lisans aldı ve bir kredi kuruluşu açtı."

128 MİLYAR DOLAR HİKAYESİ

Merkez Bankası'nın(MB) eritilen 128 milyar dolar rezerv ile ilgili, "Bir sürü cin fikirli insanlar çıkmıştır, 'bu rezervleri satalım neden boş boş duruyor burada' diyen insanlar olmuştur. 2018'den sonra Cumhurbaşkanlığı sistemi ile bu kişilerin iktidara gelmesine neden oldu" diye konuşan Rota, şöyle devam etti:

"MB rezervlerini bu şekilde kaybeden bir tane bile ülke yok. Türkiye'nin rezervi artı 30'dan eksi 60 milyar dolara geldi. Bu ölçüde bir delilik olmadı. Bunu pandemiye ve dış ilişkilere bağlamak hepsi yalan."

"NE İLE ÖDENDİĞİ SORULMALI"

Sedat Peker’in son videosunda Demirören’in Ziraat Bankası’ndan aldığı ve geri ödemediğini iddia ettiği 750 milyon dolarlık krediye ilişkin konuşan Rota, şunları söyledi:

"Bu krediyi ödediniz mi diye sormaktansa ödediyseniz bile neyle ödediniz diye sorulmalı. Ödenmiş olsa bile ödenen varlıkların bugünkü değerlerinin ben çok düşük olduğunu düşünüyorum."

"DEVLET OBEZLEŞTİ"

Demirören Grubu'nun Ziraat Bankası'ndan çektiği 750 milyon dolar krediyi korumadığı iddialarının yanı sıra, çiftçilerin bankalara olan borcunu artması tartışma söz konusu oldu. 10 yılda 3 kat artan kredi borçları ile mağdur duruma düşen çiftçiler ve artan kredi borçları ile ilgili Rota, devletin son 6-7 senedir obezleştiğini ve verimsizleştiğini söyledi. Rota, Tarım Kredi Kooperatiflerinde ciddi sıkıntılar olduğunu ve devletin bütün verimsizliğini vergi veren vatandaştan çıkardığını da ekledi.

"FAİZLE MÜCADELE ETMEDEN ENFLASYONLA MÜCADELE ETMEK DON KİŞOT'LUKTUR"

Rota, Erdoğan'ın 'MB Başkanı ile konuştum, faizi düşürmemiz şart' açıklamasından sonra dolar kurunda ciddi bir artış yaşanmıştı. Erdoğan'ın bu faiz açıklamasını Rota, şöyle eleştirdi:

"Enflasyonla mücadele etmezseniz faizle mücadele etmek Don Kişot'luk olur."

Erdoğan'ın 2023 hedefleri ile ilgili de konuşan Rota, ekonominin 2023'e kadar düzelmeyeceğini söyledi:

"İktidarın böyle bir beklentisi var. 2023 Temmuz'a kadar ekonomik bir toparlanma fırsatı bulacaklarını düşünmüyorum."

Erdoğan'ın, ekonomik planlamaları yaparken hiçbir B planı olmamasını da eleştiren Rota, TÜİK verilerine göre Türkiye ekonomisinin yüzde 7 büyümesine yönelik ise, bu büyümenin belki işsizliği aşağılara çekeceği ama 2018-2021 yıllarında yani 4 yıllık toplam büyümenin yüzde 2'yi geçemeyeceğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN