Saadet Partili Kaya'dan CHP liderinin 'Bir de şu Kılıçdaroğlu'nu deneyin' çıkışına: Bu açıklama masaya bir dayatma değil

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Bir de şu Kılıçdaroğlu'nu deneyelim, nasıl bir adam bir görelim" sözlerini değerlendiren Saadet Partili Bülent Kaya "Bu açıklamasının masaya bir aday dayatma olduğunu değil, bana bir görev düşerse de ben buradayım yaparım demek olduğunu düşünüyorum" dedi.

ECE HANAŞOĞLU - MERVE ŞİŞMAN

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bİ'Karar Ver programında gündeme özel değerlendirmelerde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sivas'taki yerel bir kanalda yaptığı "Bir de şu Kılıçdaroğlu'nu deneyelim, nasıl bir adam bir görelim. Verdiği sözün arkasında durur mu durmaz mı bir görelim. Gerçeği görmesi lazım, verilen sözün ne anlama geldiğini görmesi lazım." açıklaması üzerine Elif Çakır'ın "Kemal Kılıçdaroğlu sizce adaylığını ilan etti mi?" sorusuna ilişkin Kaya, "Kemal Kılıçdaroğlu, masanın nezaketine en fazla riayet eden genel başkanlardan bir tanesidir. Hiçbir zaman bir emrivaki içinde olmadı. Masada yer alan bütün partilerin hukukunu gözetmeye çalıştı. Bu açıklamasının masaya bir aday dayatma olduğunu değil, bana bir görev düşerse de ben buradayım yaparım demek olduğunu düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.

"SİYASAL SEBEPLERLE AK PARTİ'DE KALANLARIN SAYISI AZALIYOR"

Türkiye'deki seçim politikaları nedeniyle birçok parti seçim öncesinde oy kazanımlarını elde etme yolunda ilerliyor. Partilerin içerisindeki istifalar ise Türkiye'nin gündeminde. AK Parti'de yaşanan istifalara değinen Saadet Partisi Genel Başkan Yarımcısı Bülent Kaya, "Siyasal sebeplerle AK Parti'de bulunan milletvekillerinin her geçen gün azaldığı bir süreci uzun zamandır yaşıyoruz. AK Parti'de eski milletvekili olmanın, aday adayı olmanın, aday adayı eşi olmanın bile prim yaptığı bir ülkede yaşıyoruz." diyen Kaya nedenini şu cümlelerle açıkladı: "Çünkü eski milletvekilisiniz, rektör olabiliyorsunuz. Eski milletvekilisiniz kamu bankalarında yönetim kurulu üyesi olabiliyorsunuz. Bu kadar devlet imkanlarının, eski milletvekili aday adayı kartvizitinin bile iş yaptığı yerde partiden ayrılmak kolay değil" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE'DE ARTIK MUHALİF OLMAK MALİYETLİ"

Önümüzdeki sene gerçekleşecek olan 2023 seçimlerindeki Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması ise vatandaşların, "hangi partiye oy atacağız?" sorusunu akıllara getirmesine neden oluyor. Bu noktada ise seçmen psikolojisi hakkında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yarımcısı Bülent Kaya, "Türkiye’de artık rahatsızlıklarını dile getirmek, muhalif olmak maliyetli bir şey. Türkiye’de bugün iktidara karşı muhalefet etmenin en fazla riskli olduğu bir süreci yaşıyoruz. Dolayısıyla böyle bir dönemde kopuş yaşayan insanların muhalif olmasını beklememek lazım. Ama bu kopuşların en büyük etkeni bir iktidar alternatifinin oluşması. Ama o iktidar alternatifini siz topluma veremezseniz, 20 yıldır iktidarın imkanlarına, iktidar alışkanlıklarına ve iktidarın kazanımlarını alışmış bir kitleyi iktidardan koparmak çok kolay olmasa gerek. Partizanlık hiçbir dönemde bu kadar yoğun olmamıştı." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN