Buğra Kavuncu: Türkiye şu an kritik durumda ve bir kadın eli değmeli

Buğra Kavuncu: Türkiye şu an kritik durumda ve bir kadın eli değmeli

Yıldıray Oğur ve Yusuf Ziya Cömert'in sunduğu Bi'KARAR Ver'in konuğu İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu oldu. Kavuncu, kendisine yapılan saldırıyı ve Cumhurbaşkanlığı adayı tartışmaları hakkında konuştu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Bi'KARAR Ver'in konuğu oldu. Ülke gündemini değerlendiren Kavuncu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'ye en uygun adayın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE BİR KADIN ELİ DEĞMELİ"

Millet İttifak'ının Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmaları devam ederken, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu Cumhurbaşkanlık seçimlerinde Türkiye'nin kadın eline ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, Meral Akşener'in bu anlamda doğru bir seçim olacağını söyledi.

Kavuncu," Önümüzdeki sürece baktığımız zaman Türkiye ilk genel seçimlerden sonra geçiş dönemi yaşayacak. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme Türkiye'yi götürecek bir iktidar olmalı. Herkesin üzerinde mutabık kaldığı, güvendiği ve herkesle çok rahat diyalog kurabildiği bir siyasi lidere ihtiyacı var. Dışarıdan akılcı bir gözle baktığım zaman, işin siyasi ve fikri boyutunu bir kenara bırakıp, bu dönem kritik bir dönem ve burada Türkiye'nin bir kadın eline ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. O kişi de sayın başkanımız Meral Akşener" diye konuştu.

"BU SALDIRILARDA HEP FAİLLER SERBEST BIRAKILDI"

Kavuncu, konuk olduğu Halk TV stüdyolarından ayrıldığı sırada yumruklu saldırıya uğramıştı. Kavuncu, olay ve saldırganlar hakkında "Bu intikam duygusu ile yapılan bir şey değil. Örgütlü ve planlı bir hareketse bunu ortaya çıkarmak görevim" diye konuştu.

Kavuncu, "Saldırganın gözaltında olduğu gün nöbetçi mahkeme tutuklama kararı aldı. Bugüne kadar hep gözaltından sonra serbest bırakma durumu oluyordu. O açıdan baktığımızda olumlu bir gelişme. Bu bir caydırıcılık. Failin HTS kayıtlarını aldık. Bunu genişleteceğiz" dedi.

İYİ Partili kavuncuya saldırının hemen akabinde İstanbul'un muhtelif bölgelerine 'Hudut namustur' yazılı pankart asan gençlerden Ahmet Çakmak isimli genç, pankartı Kavuncu'nun astırdığını iddia etmişti. Çakmak'ın açıklamalarında sonra gözler İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya çevrilmişti. Konuyla programda açıklama yapana Kavuncu, ismi geçen şahsın baskı altında bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

"MÜLTECİLERİ ÖTEKİLEŞTİRECEK BİR DİL KABUL EDİLEMEZ"

İktidar ve muhalefetin göçmen söylemleri hakkında konuşan Kavuncu, göçmenleri eleştirecek bir dilin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ankara Altındağ'da Suriyeli mültecilere yönelik yapılan saldırılarda, partinin ilçe başkanlarını topladıklarını vurgulayan Kavuncu, "Altındağ olaylarının hemen sonrasında 39 ilçe başkanımızı topladık. Ve açıklama yaptık. Dedik ki 'bu bir uyarıdır'. Özellikle siyasetçiler kullandığı dile ve üsluba dikkat etmeli. İktidarın göçmen politikasını eleştirmek ayrı bir konu, göçmenleri ötekileştirecek bir dil kullanmak çok başka. Ve kabul edilemez" diye konuştu.

Kavuncu, İYİ Partili İlay Aksoy'un mültecileri hedef gösteren açıklamaları içinse, " Partinin içinde farklı yaklaşımlarda mevcut. Partimizin bir ekseni var. İlay Aksoy'da o eksenin biraz daha dışında. Üslup olarak sert. Söylemleri, insan olarak kabul ettiğim bir durum değil" dedi.

Kavuncu, Bolu Belediye Başkan'ı Tanju Özcan'ın mültecilere yönelik söylemelerinin de kabul edilemeyeceğini vurguladı.

"BELEDİYE OLARAK HERKESE HİTAP EDECEK ANLAYIŞ BENİMSENMELİ"

Son günlerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın milli bayramlarla ilgili yaptığı "Milli günlerimiz üzerinden, bu ülkenin dindar vatandaşlarına göndermeler yapılmasına izin vermeyiz. Bu zihniyete pabuç bırakmayız. Kimse boşuna heveslenmesin" sözleri hakkında ise" 30 Ağustos kutlamalarında bende vardım. Orada başörtülü kardeşlerimiz vardı. Vals bekleyenler vardı. Yani bence doğrusu da budur. Siyasi parti olarak farklı bir görüş uygulayabilirsiniz ama bir belediye olarak ülkede yaşayan herkese hitap edecek bir anlayışı da benimsemek zorundasınız" diye konuştu.

"FARKLI YERLERE ÇEKİLDİ"

Meral Akşener'in İmamoğlu'nun 'Fatih' benzetmesine değinen Kavuncu, konun çok farklı yerlere çekildiğini belirtti. Kavuncu, "Hassas bir konu. Bunu başkası yapsa çok gündem olmayacaktı. Tartışmaya zemin olan insanlar olduğu için farklı yerlere çekildi" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'son dönemde sürekli tekil konuştuğunu' belirterek, "Madem birlikte bir hükümet kuracağız, bunları bize sordunuz mu?" ifadesini kullanmıştı. İYİ Partili Kavuncu ise Paça'cının sözlerinin iyi niyetle dile getirilmiş olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"Bir arzusunu niyetini dile getirmiş Ben Millet İttifakı'nı şahsiyetli bir ittifak olarak değerlendiriyorum. Millet İttifakı, parlamenter sisteminin pratiği. Ama öyle bir irade var ki herkes ister, fakat hiç kimse önünü kapatacak bir sistem istemez. Cumhur İttifakı'nda ortada tamamen bir teslimiyet var"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN