Binlerce ziyaretçisi olan mağarayı sprey boyayla tahrip ettiler

Yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiği Damlalı Dede Mağarası'nın duvarlarına sıkılan sprey boyalar 'pes' dedirtti. Arasından sızan suyla ünlenen ve doğal oluşum olan mağarayı bilinçsiz kişiler tarafından tahrip edilmesi bölgedeki vatandaşı ise üzdü.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya beldesindeki Damlalı Dede Mağarası adeta aşk acısı çekenlerin ya da askere gidenlerin ilan panosu oldu. Kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyalar ile mağaranın duvarlarına yazılar yazılması bölgeye ziyarete gelenlerle birlikte çevre sakinlerinin tepkilerine neden oldu. Farklı renkler kullanılarak sprey boyalar ile belli aralıklarda yazılan yazılar doğal oluşum olan tarihi mağaralarda görüntü kirliliği de oluşturuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir