Bodrum'a tarihinin en büyük yolcu gemisi geldi: Bando ile karşılandı

Bodrum ilçesine tarihinin en büyük yolcu gemisi geldi. 135 bin ton ağırlığındaki "Costa Venezia" isimli gemi bando ile karşılanırken geminin büyüklüğünü görenler ise hayrete düştü. Gemi akşam saatlerinde Yunanistan'ın Santorini adasına devam edecekken dev yolcu gemisi ise böyle görüntülendi.

Sabah saatlerinde Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen dev yolcu gemisi, Bodrum tarihine şimdiye kadar gelmiş olan en büyük gemi oldu.

İtalyan bayraklı 135 bin ton ağırlığa ve 323 metre uzunluğa sahip olan "Costa Venezia" isimli gemi adeta yüzen bir otel. 2 bin 116 kamaraya sahip gemide toplamda 1254 yolcu ve 1078 personel bulunuyor.

"TURİSTLER BODRUMU GEZME FIRSATI YAKALADI"

Alman, İtalyan ve Rus uyruklu turistlerin bulunduğu gemi limanda demirli halde dururken turistler ise Bodrum ve onun eşsiz güzelliklerini geziyor.

Gemi yolcularından Avusturya uyruklu Barbara Reinprecht, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Gezimiz harika geçiyor. Bu benim ilk yolcu gemisi tatilim ama sonuncu olmayacak. Gemide her şeyimiz var. Manzara mükemmel. Ben de keyfini çıkarıyorum.” dedi.

Bodrum Cruise Port Genel Müdürü Haluk Hızlan ise sezonda toplam 150 gemi beklediklerini ifade ederek “Bodrum tarihinin en büyük gemisini bugün limanımızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sezona çok hızlı başladık. 2022 için 150 gemi, 200 bin yolcu beklenmekte.

Doğu Akdeniz cruise turizmi geri döndü. Heyecanla yeni gemileri bekliyoruz" diye konuştu.
Gemi, akşam saatlerinde Yunanistan’ın Santorini adasına hareket edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN