Ahmet Taşgetiren: Provokasyonsa ortaya çıkarmak devletin görevi | Buradan Bakınca

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan sıcak gündemi canlı yayında yorumladı. Taşgetiren ve Ocaktan, Buradan Bakınca'da İzmir HDP il binasına yapılan saldırıyı değerlendirdi. Ocaktan, "Bu yapılan bir terör girişimi. Teknik olarak orada devletin olmadığı ve devletin zaafı olduğu çok açık" dedi. Taşgetiren ise, "Provokasyonsa provokasyonu ortaya çıkarmak devletin görevi" diyerek tepki gösterdi.

DEMET İLCE | KARAR

KARAR yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, Buradan Bakınca'da gündemin ana başlıklarını değerlendiriyor. Taşgetiren ve Ocaktan, HDP binasına yapılan silahlı saldırıyı,10 milyon Euro tartışmasını ve Saadet Partisi'nde Oğuzhan Asiltürk'ün 53 maddelik açıklamalarını ele aldı.

"PROVOKASYONSA ORTAYA ÇIKARMAK DEVLETİN GÖREVİ"

Dün HDP İzmir İl Başkanlığı binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlenmiş ve parti çalışanı Deniz Poyraz isimli kadın yaşamını yitirmişti. Saldırgan Onur Gencer ise gözaltına alınmıştı. Saldırının asıl sebebinin ne olduğu tartışması gündem yarattı. Ocaktan, konuya yönelik, "Bu yapılan bir terör girişimi. Teknik olarak orada devletin olmadığı, devletin zaafı olduğu çok açık" tepkisini ortaya koyarken Taşgetiren ise "Provokasyonsa provokasyonu ortaya çıkarmak devletin görevi" diyerek iktidara seslendi.

AK PARTİ SÖYLEMİYLE HDP'Yİ 'ŞEYTANLAŞTIRIYOR'

Taşgetiren, şöyle devam etti:

"HDP'nin şeytanlaştırılması diye tanımlanacak bir süreç var. HDP'nin varlığı sebebiyle PKK Meclis'te gibi konuşmaların yapıldığı bir siyasi zemin var. Cumhur ittifakı HDP'yi şeytanlaştırıyor. Bu hadise vahim bir hadise. HDP'yi şeytanlaştırma dilinden kaçınmak gerek."

İktidarın HDP'ye yönelik kullandığı dili eleştiren Ocaktan şunları söyledi:

"Tepede kullanılan dile göre siyasetçilerin kullandığı dil de değişiyor. Siyaset, kötülükler için bir katalizör görevinde olmamalı."

"10 MİLYON EURO MESELESİ 10 BİN DOLAR MESELESİNDEN DAHA TEHLİKELİ"

Veysi Ateş ve Sezgin Baran Korkmaz arasında geçen telefon konuşmasında, Ateş'in SBK'dan 10 milyon Euro istediğini dile getiren ses kaydının bir kısmı ortaya çıkmıştı. Bu olaydan sonra '10 milyon Euro kime gidiyordu?' sorusu tartışma söz konusu haline geldi. Tartışmayı ele alan Taşgetiren,10 milyon Euro meselesinin 10 bin dolar meselesinden daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti:

"Bu yeni bir safha. Ne düşündün? Kimdir bu Sezgin Baran Korkmaz işini halledecek olan ve onun Türkiye'ye gelişini sağlayacak olan kişiler? 10 milyon Euro konusu, Sedat Peker'in bahsettiği 10 bin dolar konusundan daha tehlikeli. Türkiye birilerini merak etmeyecek mi? Kim o birileri? İçişleri Bakanı'nı, Adalet Bakanı'nı, savcıyı, Cumhurbaşkanını ilgilendirmiyor mu bu? Nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Bu işler kimsenin kesesine kalmıyor. Herkes 'benim ismim çıkacak mı' endişesi içerisinde. 10 milyon Euro kime ulaşacaktı sorununu çözmek gerek. Kirlenmenin başlangıcı bu."

AK PARTİ MİLLİ GÖRÜŞÜ BÖLEN PARTİ OLARAK ANILACAK

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün sosyal medya hesabından partisini eleştiren bir dil kullanarak 53 maddelik paylaşımıyla kongre çıkışı yapmıştı ve öncesinde Erdoğan'la görüştüğü biliniyordu. 'Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na mı yöneliyor?' ve 'Erdoğan Saadet Partisi'ni bölmek mi istiyor?' gibi sorular gündeme gelmişti. Ocaktan, durumu şöyle değerlendirdi:

"Saadet Partisi'yle ilgili Asiltürk'ün paylaştığı 53 maddeyi okurken üzüldüm. Oğuzhan bey Saadet Partisi'ni bir parti olarak görmüyor. AK Parti Saadet Partisi'ni bölerse milli görüşü parçalayan bir parti olarak anılacaktır."

Taşgetiren ise Asiltürk'ün bu süreçte bir sınav içerisinde olduğuna değinerek, "AK Pati'nin en son geldiği noktada Saadet Partisi itiraz ediyor. 'Bunca yıllık bir yürüyüşünüz var geldiğiniz nokta bu mu?" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN