Mehmet Ocaktan: AK Parti'nin anahtarı Bahçeli'nin cebinde | Buradan Bakınca

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, Buradan Bakınca'da sıcak gündemi canlı yayında yorumladı. Ocaktan, İçişleri Bakanı'na MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin verdiği desteği şöyle eleştirdi: Önce Sayın Bahçeli açıklama yapıyor, Süleyman Soylu'yu savunuyor, sonra Doğu Perinçek savunuyor, en son da Sayın Cumhurbaşkanı savunuyor. Bahçeli rahat, cebine AK Partinin anahtarını koymuş istediği zaman istediği gibi racon kesme hakkına sahip.

DEMET İLCE | KARAR

KARAR yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, Buradan Bakınca'da gündemin ana başlıklarını değerlendirdi. Süleyman Soylu'nun Sedat Peker iddialarına verdiği cevaplar ve Cumhurbaşkanı ile Devlet Bahçeli'nin Soylu'ya verdiği destek tartışıldı.

"İÇİŞLERİ BAKANI SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ İLE İNANDIRICILIK YARIŞI İÇİNDE"

Taşgetiren ve Ocaktan, İçişleri Bakanı'nın Sedat Peker'in iddialarına verdiği cevapları eleştirdi. Taşgetiren, "Bir İçişleri Bakanı, suç örgütü lideri ile inandırıcılık yarışına giriyor. Bu başlı başına bir problem, klinik vaka. Soylu'nun açıklamalarında benim gördüğüm, Peker'in iddiaları ile ilgili tatmin edici bir şey yok" dedi ve şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanının görevi bunları açığa çıkarmak. Bunlar riskli alanlar mı, evet. Elini uzatanın eli yanar mı, evet. Ama kolaya kaçılmamalı."

Ocaktan ise şunları ekledi:

"Eğer devlet ve yerli bir kararlık gösterirse bunlar o kadar da çok karışık işler değil. Soylu'nun televizyonda söylediklerinin satır aralarına iyi bakmak lazım. Aslında bu Süleyman Soylu'nun açıklamalarında, 'Ben çıkıyım koruma işinin cevabını veriyim, 10 bin doların cevabını veriyim' diye bir derdi yok. Kamuoyunu ikna etmek, tatmin etmek gibi bir niyeti yok. Esas cevap verilmesi gereken sorulara cevap vermezseniz toplum giderek bu devletin bakanına değil, bir suç örgütünün söylediklerine inanmaya başlar ki esas talihsizlik budur."

"AK PARTİ'NİN ANAHTARI BAHÇELİ'NİN CEBİNDE"

Ocaktan, Süleyman Soylu'ya Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı tarafından verilen desteği ele aldı:

"Nitekim Sayın Cumhurbaşkanının açıklamalarında da öyle bir şey yok. 'Kardeşim biz neye doğru diyorsak, ekonomimiz uçuşta diyorsak, ekonomimiz son derece iyi diyorsak iyidir. Fitne çıkarmanıza gerek yok. Biz birtakım mafya artıklarını göz altına aldık, tutukladık. Kim hukuksuzluk var diyorsa bu memleketin, bu ülkenin iyiliğini düşünmeyen, engellemeye çalışan, dış güçlere yardım edenlerdir' gibi bir durum ortaya çıkıyor. Ben böyle anlıyorum. Çünkü AK Parti iktidara gelirken, hukuk ve özgürlük anlamında birtakım teminatlar vererek bu konularda da önemli adımlar attı. Sonra bu işlerden vazgeçti. Bana göre demokrasi mahallesini terk ettiği için başka bir kompozisyonun içinde yer aldı. Bir tarafta MHP Lideri Devlet Bahçeli var, diğer tarafta Doğu Perinçek var.. Önce Sayın Bahçeli açıklama yapıyor, Süleyman Soylu'yu savunuyor, sonra Doğu Perinçek savunuyor, en son da Sayın Cumhurbaşkanı savunuyor. Bahçeli rahat, cebine AK Partinin anahtarını koymuş istediği zaman istediği gibi racon kesme hakkına sahip. Bütün bunların hiçbirisi siyasi iktidarı ya da Cumhur ittifakının ortaklarını toplum nezdinde temize çıkarmaya yetmiyor." Gerçekten güçlü bir iktidardan söz ediyorsak bir bakanı göndermek falan bunlar o kadar zor işler değil. Demek ki bazı insanların endişeleri var."

"BU SİYASİ SÖYLEM DİLİYLE ÜLKEDE HUZURU SAĞLAMAK ZOR"

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e yönelik, Rize'deki provokasyon ele alındı. Ocaktan, Erdoğan'ın, 'Gelin hanıma güzel ders verdiler. Bu daha bir, daha neler olacak neler' ifadelerine şöyle tepki verdi:

"Eğer bu siyaset diliyle, siyasi parti liderine böyle şeyler söyleyebiliyorsanız etrafta herkes racon kesmeye başlar. Bu siyasi söylem diliyle, bu ülkede huzuru temin etmek mümkün değil."

Taşgetiren ise şöyle tepki gösterdi:

"Gelin hanım' bir küçümseme ifadesi. Böyle bir şeyin ne anlama geldiği, sayın Cumhurbaşkanı tarafından değerlendirilemez mi, nereye gider bu sözler?"

Ele alınan diğer başlıklar şunlar:

Ahmet Taşgetiren: (İsrail gazetesinden katliama tepki) Dünyada barış severlerin, insan hakları duyarlılığına sahip çevrelerin bulunabileceğini düşünmek lazım.

Mehmet Ocaktan: Filistin'e gösterilen duyarlılık Doğu Türkistan'a gösterilmedi.

Ahmet Taşgetiren: Yolsuzluğu neden sadece muhalefet konuşuyor, muhafazakarların da 'yanlış gidiyorsunuz, bu kirlenme yakışmıyor' demesi gerekmiyor mu?

Ahmet Taşgetiren: AK Parti tabanında ve STK'lardaki sessizlik iktidara iyi bir şey yapmıyor, her konuda uyaracak bir tabanı olsa iktidar kendine daha çok dikkat eder diye düşünüyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN