Taşgetiren: Batı'da Erdoğan iktidarı Putin'den yana tavır koydu algısı var

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan KARAR TV'de Erdoğan'ın veto kararından Türkiye'nin beklentisine siyasette devam eden SADAT tartışmalarından AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevinden alınışına kadar gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

KARAR Yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan KARAR TV'de gündemi değerlendirdi. Türkiye'nin veto kararı üzerine ''Batı dünyasında, Türkiye'de demiyorlar Erdoğan iktidarı diyorlar çünkü tek belirleyici o gibi görünüyor, Erdoğan iktidarı Putin'den yana tavır koydu gibi bir algı var'' ifadelerini kullanırken Ocaktan da ''İktidar Rusya konusunda aynı hassasiyeti göstermiyor. PKK'ya Moskova'da büro açıyor, açık bir desteği var. Terör örgütü kapsamına bile almıyor'' dedi.

Türkiye'nin terör konusundaki hassasiyetlerinin son derece önemli olduğunun bugüne kadar da Türkiye'nin terörden büyük sıkıntılar, büyük acılar yaşadığının altını çizen Ocaktan, ''Bu konudaki iktidarın hassasiyetini anlamak ve yapılması gerekenlerin önünün açılması hususunda Türkiye'deki hiç kimsenin itirazı olamaz'' şeklinde konuştu Ocaktan sözlerine şöyle devam etti:

''Finlandiya ve İsveç bağlamında baktığımızda Türkiye'nin bu kadar önemsediği konuda şu ana kadar böyle bir söylemi yoktu. Elbette bu konuşulmalı ama Türkiye'nin bizi ikna etmek için gelmesinler gibi açık ifadeleri var. İşin başka bir boyutu var, iktidar Rusya konusunda aynı hassasiyeti göstermiyor. PKK'ya Moskova'da büro açıyor, açık bir desteği var. Terör örgütü kapsamına bile almıyor. Avrupa ülkeleri bunu almış olmasına rağmen biz şu ana kadar Rusya'ya tek cümle etmedik, bu vesileyle de edebiliriz.''

BATI'DA ERDOĞAN İKTİDARI PUTİN'DEN YANA TAVIR KOYDU ALGISI VAR

Türkiye'nin müttefikleri ile daha geniş bir hesaplaşması olduğunu gördüğünü belirten Taşgetiren, ''Anladığım kadarıyla İsveç ve Finlandiya üzerinden Amerika'yı da NATO ülkelerini de bir anlamda masaya oturtmaya çalışıyoruz. Gelin şu terör meselesini yeniden bütünüyle konuşalım demeye getiriyoruz. İsveç Finlandiya örneğinden yola çıkarak bu sağlanabilir mi? Bence şu anda çok zor'' dedi.

Taşgetiren sözlerine şunları ekledi:

''Diplomatik dil konusunda da problemliyiz. Tepkiyi Cumhurbaşkanı mı vermeliydi? Yakın bir zamanda Finlandiya'nın üyeliğini kabul edeceğimiz de ifade edilmiş. Halbuki bunları konuşulabilir zeminde tutabilmek önemliydi. değilse çıkalım NATO'dan bunu diyebiliyor muyuz diyemiyoruz. Çünkü Rus tehdidi hala var. Batı dünyasında algı Erdoğan iktidarı Türkiye'de demiyorlar Erdoğan iktidarı diyorlar çünkü tek belirleyici o gibi görünüyor, Erdoğan iktidarı Putin'den yana tavır koydu gibi bir algı var''

İKTİDAR OPERASYONLARININ FİKİR SAHİBİ SADAT MI?

Siyasette yaşanan SADAT tartışmalarına değinen Taşgetiren, ''SADAT Türkiye'deki on binlerce sivil toplum kuruluşundan birisi olsa iktidarla bu kadar iç içe gösterilmez, böyle de bir tartışma çıkmaz. SADAT niye gündemde, SADAT'ın çalışma alanlarıyla iktidarın alanlarının birbirine karıştığı izlenimi doğduğu için. SADAT başkanının 15 Temmuz'dan sonraki Türkiye'nin operatif gelişmelerinde bizim önerilerimiz etkili oldu diye açıklamalar yapmış. terörü bulunduğu yerde imha etmek, bir takım operasyonlar, Jandarma'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması gibi iktidar operasyonlarının fikir sahibinin Adnan Tanrıverdi'den kaynaklandığını bizzat kendisi söyledi'' ifadelerini kullandı.


Ocaktan da ''Türkiye'nin geçmişinde bu tür yapılarla ilgili, 90'lı yıllarda bir yığın kirlilikler var. Devlet adına kendine güç atfeden, onun adına bir takım yasalarla tarifi yapılmamış eylemlerde bulunan, Türkiye'nin bir yığın Faili meçhuller dönemi var 90'lı yılların arkasında. Doğal olarak böyle bir geçmişten gelen Türkiye tam tarifi yapılmamış, şeffaf, net bir şekilde topluma sunulmamış yapıların esas yapması gereken devletin gerekli denetimi yapmasıdır. O kurumda gerçekten iyi niyetli şeyler yapıyorsa bunları millete izah etmesi gerekir, kimseye elbette sen terör üreteceksin diyemeyiz. Ama toplumun soru işaretlerini ortadan kaldırmak lazım'' şeklinde konuştu.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ PARTİNİN GÖRÜŞÜNÜ YANSITMIYOR DA KİM YANSITIYOR

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, BAE açıklamaları sonrası partisiyle yaşadığı gerilimin ardından görevden alındı. Konuya ilişkin konuşan Taşgetiren, ''Cahit Özkan'ın açıklamaları aslında AK Parti dünyasına yabancı bir dil değil, medyaya baktığımızda bu tarz teslim olma yorumların kıyametini bulabilirsiniz. bir çuval inciri berbat ettin diyorlar, ayrılsın istediler O da affını talep etti'' dedi.

Cahit Özkan'ın burada mağdur durumda olduğunu belirten Ocaktan, ''Cahit Özkan aslında Yeni AK Parti'yi henüz anlayamamış. O şunu hayal ediyor, Türkiye'de ekonomik sıkıntılar var ama bizim seçmenimiz toplum bunu diz çöktürdük olarak bilmeli. Bunu alacak bir kitle var zaten. Dolayısıyla onları motive etmek açısından, onların sağlığı açısından, partiye sadakatleri açısından bunu yapmam gerekiyor diye düşündü. Ama bu bir siyasi düşünce değil AK Parti'nin grup başkanvekilinin düşüncesi nitekim AK Parti sözcüsü de partinin görüşünü yansıtma diyor. Nasıl yani? AK Parti grup başkanvekili AK Parti'nin görüşünü yansıtmıyor da kim yansıtıyor'' şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN