Ocaktan: 'O' Bakan Davutoğlu'nun Yüce Divan'a gitsinler sözünden rahatsız oldu

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan'ın sunduğu Buradan Bakınca'da gündemini belirleyen konular ele alındı.

Karar Yazarları, Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, Buradan Bakınca masasında 17-25 Aralık olayları, Türkiye- BAE ilişkileri ve TÜİK verilerine değindi.

"TÜİK RAKAMLARI HEP İHTİYATLA KARŞILANIYOR"

Ağustos ayı Enflasyon verilerini yayınlayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) , ağustos ayında enflasyonu yıllık yüzde 19,25 olduğunu açıkladı. Taşgetiren, TÜİK, rakamlarının hep ihtiyatlı olduğuna değinerek şunları kaydetti:

"En yüksek oran gıdada. İktidarın yaklaşımı faizin indirilmesinden yana. TÜİK'in rakamları hep ihtiyatla karşılanıyor. Devlet bir anlamda büyümeyi yüksek gösterip, enflasyonu düşük gösteriyor gibi bir algı söz konusu”

"İKTİDAR, EKONOMİYİ RASYONEL KURALLARLA YÖNETEMEDİ"

TÜİK verileri hakkında, yönetimin ekonomiyi rasyonel kurallarla yönetemediğini ifade eden Ocaktan, "Orta ölçekli insanlar bile bir fukaralığa gidiyor. Bizde şeffaf bir devlet anlayışı olmadığı için toplum kendi yaşayışına bakıyor. Toplum, 'devlet ne yazarsa yazsın ben ne yaşadığımı biliyorum' durumunda. Hükümet, pandemi dönemini şeffaf yönetemedi. Mesele şu ki hükümet ekonomiyi iyi yönetemedi. Ekonomiyi bu zamana kadar rasyonel kurallarla yönetemediyseniz faizi düşürseniz de dert arttırsanız da dert” dedi.

"HERKES KULAĞININ ÜSTÜNE YATMIŞ"

17-25 olaylarının Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarından sonra tekrar gündeme gelmesini değerlendiren Taşgetiren, bu olaylarda 'herkes kulağının üstüne yattı' tabirini kullandı. Taşgetiren, “Bu ilişkiler açıklanıyor ama üzerine gidilmiyor. Bir yandan da derinden işliyor konu. 17 – 25 Aralık 2003'ten bu yana 8 yıl geçti. Erdoğan Bayraktar, 8 sene sonra açıklamalar yapmaya başladı. Bayraktar, 'ne yaptıksak beraber yaptık' dedi. Bu sözün bir anlamı var. O zaman diğer 3 bakanla, Erdoğan Bayraktar dosyasının birlikte devreye sokulması Bayraktar'ı rahatsız etmiş. O dönemin Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Bayraktar'ın dosyasının ayrılması gerektiğini söylemişti" diye belirtti.

17-25 Aralık olayında 2 değerlendirme olduğunu söyleyen Taşgetiren, iktidarın bunu tek değerlendirmeye indirdiğini ifade etti.

"2015 SEÇİMLERİNDE, İKTİDARA 'SEN YANLIŞ ANLADIN' MESAJI

Sedat Peker- Mehmet Ağar olayını örnek gösteren Ocaktan, "Mesela Mehmet Ağar'ın Marina kahyalığı yaptığını herkes biliyor. Sedat Peker, bunları dillendirdikten sonra yine AK Parti'den ses çıkmadı. 17- 25 Aralık olayları iktidara karşı yapılmış bir darbeydi. Ve millette bunu gördü. 2014 yerel seçimlerinde millet AK Parti'ye güçlü bir destek verdi. Ama bu güçlü destek 'burada yolsuzluk yok' anlamı taşımıyordu. İktidar, kendi içindeki ayıklamaları yapmadı. Bundan dolayı millet 7 Haziran seçimlerinde, sandıkta iktidara; 'sen yanlış anladın' dedi' diye konuştu.

"O BAKANLARDAN BİRİ DAVUTOĞLU'NUN YOLSUZLUK AÇIKLAMALARINDAN RAHATSIZ OLDU"

Ocaktan, 17-25 Aralık olaylarında adı geçen o 3 bakandan biriyle ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Ocaktan, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun toplam bin 382 oy alarak AK Parti Genel Başkanı seçildiği kongrede,17- 25 olaylarında adı geçen o 3 bakandan birinin Davutoğlu'nun yaptığı yolsuzluk konuşmasından rahatsız olduğunu söyledi. Ocaktan:

“Sayın Davutoğlu'nun Genel Başkan olduğu kongreden dönerken, o 3 bakandan birisiyle birlikte dönmüştük. O 3 bakandan biri olan kişi, sayın Davutoğlu'nun yolsuzluklarla ilgili konuşmasından çok rahatsız olduğunu, 'gözümüzün içine baka baka hırsızlıkla suçluyor' demişti. Çünkü, Davutoğlu , o dönem bu 3 bakanın Yüce Divan'a gitmesi yönünde görüş bildirmişti” diye konuştu.

"TÜRKİYE- BAE İLİŞKİLERİ SEDAT PEKER VESİLE OLABİLİR"

Türkiye- BAE ilişkilerine de değinilen programda Ocaktan, Türkiye- BAE ilişkilerinin düzeltilmesine yönelik görüşmelerin nedenini Sedat Peker'e yorumladı. Ocaktan, "Türkiye'nin dış politika anlamında, planlanmış projelendirilmiş bir politikası yok. Mısır'la darbeye karşı çıktık, Rabia olaylarından sonra tümüyle ilişkileri kestik. Sonra aracıları koyarak Mısır'la ilişkileri geliştirmeye çalışıyoruz. Sedat Peker, bir vesile olabilir. Esas Amerikan'ın Mısır'la Körfez paralelinde gelişen bir şey" dedi.

.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN