Deprem esnasında engelli öğrencisine siper oldu

Düzce'de meydana gelen 5.2 şiddetindeki depreme bedensel engelli öğrencisiyle antrenmanda yakalanan antrenör, herkesin takdirini kazanan bir hareket yaptı. Deprem esnasında çatıdan bir şey düşme ihtimaline karşı öğrencisinin üzerine kapandı. O anlar sosyal medyada ilgi gördü.

Düzce Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde engelli sporculara okçuluk dersi veren antrenör Gökhan Cengiz, dün meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depreme 9 yaşındaki engelli sporcusuyla birlikte yakalandı.

Cengiz, çelik konstrüksiyon olan spor salonundaki antrenmanları sırasında çatıdan bir şeylerin düşebileceğini düşünerek sporcusunun üzerine kapandı. Depremin ardından engelli sporcusunu dışarı çıkartan antrenör Cengiz, daha sonra koşarak kendi ailesinin yanına gitti. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

'ÖNCELİĞİMİZ SPORCU'

Önceliğinin sporcu olduğunu söyleyen Cengiz, "Deprem esnasında 9 yaşında engelli sporcumuzla antrenman yapıyorduk. O anlarda tam antrenmanı bitirme aşamasına gelmiştik. Birlikte depremi yaşadık. O anda "çatıdan bir şeyler düşebilir" diye düşündüm. Refleks olarak sporcumun üzerine kapandım. Allah’a şükür çatıdan bir şey düşmedi" dedi.