Düğün konvoyundaki Driftli ve Çakarlı gösteriye Trafik Şube'den düğün hediyesi

Kağıthane’de 13 Şubat Pazar günü çekildiği iddia edilen görüntülere göre, ‘izinli’ oldukları öne sürülen çakarlı araçların bulunduğu konvoyda lüks bir aracın ise drift yaparak ortalığı birbirine kattığı görüntüler tepki çekti. Görüntülerin tepki çekmesi üzerine ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek düğün konvoyuna ceza yazdı.

İstanbul Kağıthane’de bir düğün konvoyunda çakarlı araçların önünde lüks bir aracın drift yapması sosyal medyaya yayıldı ve tepki çekti. 4 kişinin yakalandığı olayda, çakarlı araçların ‘izinli’ olduğu belirlendi fakat her ne kadar izinli olsalar da ‘amaç dışı kullanım’ nedeniyle ceza yemekten paçayı kurtaramadılar.

DRİFT YAPAN ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Çakarlı araçları kullanan M.G, Ö.F.G, B.Ö.’ye 1823’er lira yazılırken aynı zamanda araç sahiplerine de aynı miktar yansıtıldı. Konvoyun en önünde bulunan ve drift yapan lüks aracı süren E.C.’ye ise 9 bin 125 lira para cezası kesildi ve aracı trafikten men edildi.

AMAÇ DIŞI KULLANIM İHLALİ DAHA ÖNCE DE YAPILMIŞ

Öte yandan, B.Ö.’nün kullandığı çakarlı aracın son bir yılda ‘amaç dışı kullanım’ nedeniyle 3 kez yakalandığı öğrenildi. Aracın 15 günlük trafikten men edildiği öğrenilirken çakar sisteminin sökülmesi için ise 24 saat izin verildiği belirtildi. Aynı zamanda B.Ö.’nün ehliyetine 2 ay el konuldu.

Çakarlı araçların sahipleri hakkında bir bilgi bulunmazken o anlar ise an be an kaydedildi.