Esrarengiz yangınların sebebi ortaya çıktı. 16 günde 17 yangın çıkmıştı

Kastamonu'da bir evde son haftalarda esrarengiz olaylar olduğu düşünüldü. 16 gün içerisinde 17 kez yanan evdeki yangının gizemi çözüldü. Yangının evde yaşayan aile üyelerinden biri tarafından çıkartıldığı ortaya çıktı.

Kastamonu Kurusaray köyünde yaşayan Dadaylı ailesinin yaşadığı ev, 1 haftada 6 kez yanması ile gündeme gelmişti. Esrarengiz bir şekilde yangının çıkış sebebi bulunamazken, küçük çapta çıkan yangınlara ise aile kendi imkanlarıyla müdahale etti. Yangınlar sebebiyle ev halkı eşyalarını sokağa bile çıkardı.

40 BİN LİRA ZARAR OLUŞTU

Evin dışında aileye ait ahır ve samanlıkta da yangınlar çıktı. Samanlıkta çıkan yangında 40 bin lira civarında saman, arpa, buğday gibi tahıl ürünlerinin yandığı belirtildi.

ESRARENGİZ YANGININ SEBEBİ BELLİ OLDU

Evdeki çekyat, çiçeklik, buzdolabı, çekmece gibi yerlerde esrarengiz bir şekilde çıkan yangınlarla ilgili Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, İl Jandarma ekipleri ise evde çalışma başlattı. Ekipler tarafından yapılan geniş çaplı titiz araştırmalar neticesinde, yangınların evde yaşayan Dadaylı ailesinin bir üyesi tarafından esrarengiz bir durum oluşturma amacıyla çıkartıldığı tespit edildi