Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş: BAE-Ankara yakınlaşmasının nedeni Sedat Peker

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'KARAR Ver programına konuk oldu. Aydıntaşbaş, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aydıntaşbaş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın Türkiye'ye yapacağı ziyarete ilişkin, "Sedat Peker, BAE-Ankara yakınlaşmasında etkili oldu" ifadesini kullandı.

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur 'un sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' yolculuğundan, siyasette tartışma konusu yaratan 50+1 sistemi ve Türkiye-BAE ilişkilerine kadar gündeme dair ne varsa KARAR TV'de değerlendirildi.

"KEMAL BEY, ÖNEMLİ BİR ÇIKIŞ YAPTI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KARAR TV'ye yaptığı "Dindar kesimle helalleşmeliyiz" açıklaması siyasetin gündemine oturdu. Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde ise bu söylemini derinleştirerek, Twitter'da "Geçmişte partimizin de hataları oldu" notuyla yaklaşık dört buçuk dakikalık bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu videoda 'helalleşme yolculuğuna çıkma kararı' aldığını duyurdu. Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını samimi bulduğunu ifade ederek, "Tarihimiz anlatıldığı gibi toz pembe değil. Önemli bir çıkıştı" dedi. Aydıntaşbaş sözlerine şöyle devam etti:

"Sıradan birinin bunu söylemesi zor. Bunu söyleyecek biri varsa o da Kemal Kılıçdaroğlu. Hem partideki hakimiyeti hem delegeler üzerindeki hakimiyeti nedeniyle bunu söyleyebilecek bir insan. Kemal Bey'i helalleşme konusunda samimi buluyorum. Kemal Bey'in her zaman eli kuvvetli biri olduğunu düşünüyorum."

Varlık vergisi ve azınlıklar sorununa değinen Aydıntaşbaş, "Türkiye'de azınlıklar o dönemde daha etkindi. Türkiye Cumhuriyeti o dönem azınlıkları sadece cezalandırmak değil azınlıkların gitmesi için çeşitli ırkçı politikalar izledi. Bu açıdan Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çıkışı önemli" dedi.

"FANTEZİDE SINIR TANIMIYORLAR"

Yazdığı köşe yazılarıyla gündem düşmeyen Sabah Yazarı Mehmet Barlas, yine Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. 'Fantezim' başlıklı köşe yazısında, "Kılıçdaroğlu'nu Amerika'ya verelim, Gülen'i geri alalım" diyen Barlas, daha önce de CHP'nin kapatılabileceğini söylemişti. Barlas'ın, siyasette tartışma konusu olan yazıları hakkında konuşan Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, "Fantezilerde sınır tanımıyorlar" değerlendirmesi yaptı.

"ERDOĞAN'IN 50+1 SEÇİLME İHTİMALİ YOK"

Geçtiğimiz günlerde KARAR TV'ye konuk olan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine dair çarpıcı bir açıklamada bulunmuştu. Karamollaoğlu, görüşmede Erdoğan'ın 50+1 sisteminden rahatsız olduğunu dile getirdiğini söyledi. Karamollaoğlu'nun bu açıklamasından sonra siyaset gündeminde 50+1 sistemi tartışılmaya başlandı.

Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli, yaşanılan 50+1 tartışmalarına tepki gösterdi. Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek'in, Cumhurbaşkanı seçimleri için yüzde 50+1'in önemli sıkıntılara sebebiyet vereceği açıklamasına Bahçeli, ''Sayın Çiçek, sizin dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim'' diye tepki gösterdi. Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş konuya ilişkin AK Parti iktidarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçilmeyeceğinin farkında olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50+1 ile seçileme ihtimali yok. AK Parti'de bunun farkında. 'Kuralları değiştirelim' diyebilirler ama bu AK Parti için hezimet olur. Siyaseten açıklanamayacak bir U dönüşü olabilir. Bunu halka açıklamada zorlanabilir. Bahçeli'nin bu konudaki açıklamaları da son noktayı koydu. İktidar da şuan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçilebilir olmadığının farkında."

"MHP ŞUAN BATI KARŞITI,CHP DAHA BATICI"

Türk siyasi tarihinde partilerin değişim noktasına değinen Aydıntaşbaş, MHP'nin önceki dönemlerde daha batıcı olduğunu vurgulayarak, "2. Dünyası Savaşı'ndan bu yana Türk sağı batıcıydı. Sol hiçbir zaman batıcı olmadı. Türk sağının batıdan kopması demokrasi olmayan farklı bir yönetime ilgi duyması dev bir değişim. Şimdi CHP daha batıcı oldu. Bugün daha demokrat bir CHP var" dedi.

"PEKER AÇIKLAMALARI BAE-ANKARA YAKINLAŞMASI SAĞLADI"

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın ziyaretine ilişkin Aydıntaşbaş, BAE-Ankara yakınlaşmasında suç örgütü lideri Sedat Peker'in etkili olduğunu söyledi.

"İktidar 15 Temmuz Darbesi'nde BAE'yi darbe finansörü olarak gösterdi. Bu durum kan davasına döndü. Ekonominin kötüleşmeye gitmesinden sonra tekrardan alttan alta bürokrasi başladı. Özellikle Sedat Peker, BAE-Ankara yakınlaşmasına etkili oldu" diyen Aydıntaşbaş, Peker'in BAE'de kalmayacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN