İranlı kadının sırtında çivili tabla ile tuğla kırma şovu ilgi gördü

İranlı karate antrenörü Reihaneh Rotivand Ghiyasvand'ın kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek için sırtını çivili tablaya dayayıp, karınnda balyozla 10 kiremit kırdığı gösteri ilgi gördü. Ghiyasvand, cesaret gerektiren gösterisinin bir tekniği olduğunu belirtti.

Genelde erkek karatecilerin yaptığı ölümcül gösteriye bu kez Manisa’da yaşayan İranlı kadın karate antrenörü Reihaneh Rotivand Ghiyasvand imza attı. Üstü çivilerle dolu tablanın üzerine sırt üstü uzanan ve karnının üzerine yaklaşık 25 kiloluk 10 kiremit yerleştirilen Ghiyasvand, yaklaşık 25 kiloluk balyoz darbesiyle birlikte 50 kiloluk bir baskıyı başarılı bir şekilde karşılayarak şovunu tamamladı. Kiremitlerin kırılmasının ardından ‘Şükür iyiyim bir şey yok’ diyen Ghiyasvand, gösteriyi tüm dünyada kadın ve erkeklerin eşit olduğunu göstermek için gerçekleştirdiğini söyledi.

Tehlikeli gösteride kiremitleri balyoz darbesiyle kıran 6 ayrı spor dalında antrenör ve uluslararası hakem olan İlhan Koç ise, “Bundan 25-30 sene önce ölüm gösterileri yapıyordum, bundan çok daha tehlikeli gösterileri bir erkek olarak yapıyordum. İlk kez bir kadın Manisa ilinde biraz hareket olsun, ilgi olsun diye çivilerin üzerindeki bir kadının üzerine 10 kiremit koyup balyozla kiremitleri kırdık. Oldukça başarılıydı. Uzun zamandır çalışıyordu, karın kasları oldukça güçlü. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.