İsmet Berkan: Ülkeyi kendi yokluğu ile tehdit ediyorlar

KARAR Gazetesi Yazarları Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan seçim gündemini KARAR TV canlı yayınında yorumladı. İktidarın siyasetteki sert söylemleri hakkında konuşan Bayramoğlu, "kaybetme korkusunun artık yüzeye çıktığını gösteriyorlar" dedi.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Sadece Gündem' programında Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan seçim gündemini değerlendirdi. İsmet Berkan, iktidarın 'ben gidersem ülkeye felaket gelir' anlayışının yanlış olduğunu ve iktidar için hiçbir fayda sağlamayacağını belirtti.

"SEÇMENE 'YENİDEN BANA GEL' ÇAĞRISI YAPIYORLAR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un seçimi 'siyasi darbe' olarak nitelendirmesi kamuoyunda tepkilere yol açtı. Ali Bayramoğlu ise konuyla ilgili olarak, "Süleyman Soylu ile Mehmet Uçum bir tehditten çok kendisinden uzaklaşan seçmene 'yeniden bana gel' çağrısı yapıyorlar. Kendi korku ve endişelerini, kaybetme korkusunun ise artık yüzeye çıktığını gösteriyorlar" yorumunda bulundu.

"ÖZAL BÖYLE YAPARAK EN AĞIR YENİLGİYİ ALDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarına mensup bazı siyasilerin 'biz gidersek ülke felakete sürüklenir' anlayışını eleştiren İsmet Berkan, "Türkiye'de politikacıların bu taktiği uygulamadığını ilk defa görmüyoruz. 'Ben olmazsam ülke felakete sürüklenir, bölünür' diyerek ülkeyi kendi yokluğu ile tehdit ediyor. Bu çok hayırlı bir taktik değildir. Yapana hiçbir zaman fayda sağlamamıştır. 1987 yerel seçimlerinde Turgut Özal son propaganda konuşmasında bunu yaptı. Netice olarak Özal seçimde hayatının en ağır yenilgisini aldı" şeklinde konuştu.

"MUHALEFETTEKİ ÇEŞİTLİLİK İŞE YARADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her mitinginde muhalefete 'terörle işbirliği yapıyorlar' söylemlerini değerlendiren Bayramoğlu, "Muhalefette çeşitliliğin işe yaradığını görüyoruz. Kürt meselesinde Erdoğan 'terörcüsün, teröristsin' dediği zaman o topu Meral Akşener ya da Mansur Yavaş karşılıyor. Bir anda Kemal Bey'in eli boşalıyor. O sıra polemiğe hiç girmeden başka bir istikamette ilerleme şansı buluyor. Erdoğan'ın bu stratejisinin ne kadar yanlış ya da karşı tarafın parçalı yapısının ilk defa ne kadar faydalı olduğunu bize gösteriyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN