Ahmet Ümit: 15 Temmuz darbesini yazacağım

Bilgehan Uçak'ın sunduğu Karar Gündem'in konukları, Şair Ahmet Ümit, Ekonomist Güldem Atabay, Teknik Direktör Giray Bulak oldu. Programda edebiyat, spor ve ekonomi konuşuldu.

Bilgehan Uçak'ın sunduğu Karar Gündem'in konukları, Polisiye Romanı Yazarı Ahmet Ümit, Ekonomist Güldem Atabay, Teknik Direktör Giray Bulak oldu. Programın ilk konuğu Polisiye Romanı Yazarı Ahmet Ümit idi.

"YENİDEN DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE TEMELİ ATMALIYIZ"

Edebiyat ve yaşam arasındaki ilişkiye değinen Ümit eserlerini yazarken önceliğinin doğa daha sonra insan olduğunu söyledi. Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve sosyal açısında bulunduğu konum hakkında konuşan Ümit, "Yaşanan 20 yıllık sürenin tekrardan değerlendirilmesi gerekli. Bu dönem siyasi, ekonomik ve sosyal olarak bitti. Yeniden demokratik Türkiye'nin temellerini atmamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bu dönemin soğukkanlılıkla değerlendirilmesi gerektiğini belirten Ümit, "Eski Türkiye'ye dönmek bize hiçbir şey katmadığı gibi daha yıkıcı sonuçlara da neden olacaktır" dedi.

"15 TEMMUZ DARBESİNİ YAZACAĞIM"

15 Temmuz darbesiyle de ilgili bir roman yazacağını söyleyen Ümit, "15 Temmuz darbesini yazmayı düşünüyorum. Ama daha taşlar yerine oturmadı. Çok büyük karanlık noktalar var. Bu resmi görmeden anlatamam. Çok büyük soru işaretleri var. 15 Temmuz'un içeriğinin insanla bağlantılı olması gerekiyor. Bu tezgahı kim düzenledi onları anlatmak lazım. Bunu evrensel ölçütte yazmak gerekiyor" diye konuştu.

Basındaki baskı ve sansüre değinen Ümit, "Basının üzerindeki o ağırlığı bende hissediyorum. Yazarken bunu kendimce aşarak dile getirmeye çalışıyorum" diye ifade etti.

"2 MİLYON İNSANIN YAŞADIĞI YERDE 3 TANE FUTBOL SAHASI VAR"

Programın diğer konuğu ise Teknik Direktör Giray Bulak oldu. Bulak, Türkiye'deki futbol sistemini eleştirdi.

"Sanki birçok konuda iyiyiz de futbolda bugün mü dibe vurduk? Birçok konuda yukarıda değiliz. Sanki ülkede 85 milyon insana spor yaptırıyoruz. Aklı ön plana çıkarmadığımız sürece bunlar olmaya devam edecek. Başkası gelince çok doğrumu yapacak?" dedi.

Futboldaki yabancı antrenör ve fulbolcuları eleştiren Buldak, " Bu kadar kendi insanına sırt çevrilmez diyerek tepki gösterdi. Türkiye'deki futbol sahalarının yetersizliğine de değinen. Buldak, "Anadolu Hisarı'ndan Kadıköy'e kadar 2 milyon insan yaşıyor. Bu lokasyonda sadece 3 tane futbol sahası var" dedi.

"FAİZ İNDİRİMİ FAİZ ARTIRIMIYLA SONUÇLANACAK"

Ekonomist Güldem Atabay'da Türkiye Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamaları hakkında konuştu.

Kredi faiz oranlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Çekirdek enflasyon vurgusunda bulundu. Atabay bu açıklamayı Türkiye Merkez Bankası'nın faiz indirimi kapsını açtığının göstergesi olarak değerlendirdi.

Atabay, "Şahap Kavcıoğlu'nun çekirdek enflasyon açıklamasıyla aslında Türkiye Merkez Bankası'nın faiz indirimi için kapıyı açmış oldu. Ama bu faiz indirimi faiz artırımıyla sonuçlanacak" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN